Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki uspjeh

Revolucionaran zahvat u KBC-u Zagreb: spasili mu život koji je visio o koncu

Foto: HRT/Screenshot
1/3
09.09.2018.
u 20:41

Operacija je trajala dva sata i u njoj je sudjelovao niz liječnika

Velik uspjeh liječnika KBC-a Zagreb. Puknuće aneurizme zdjelične arterije, nastale zbog rascjepa aorte, uspjeli su sanirati minimalno invazivnim endovaskularnim zahvatom, a ne otvorenom kirurškom operacijom.

Zahvat je izveden prije dva dana i pacijent se dobro oporavlja, javlja HRT

Naime, u petak poslijepodne u bolnicu je bio doveden 55-godišnjak kojemu je život visio o koncu. Hitno je obavljen endovaskularni zahvat jer je procijenjeno da bi otvorena kirurška operacija bila prerizična.

Foto: HRT/Screenshot

Operacija je trajala puna dva sata, i u njoj je sudjelovao niz liječnika. Na kraju im je uspjelo to što još nikome nije.

Jedan je život spašen od bolesti koja je najčešći uzrok smrti u Hrvatskoj, a uspješnom operacijom otvorena je mogućnost izlječenja najtežih bolesnika.

 

>> Pogledajte što se dogodilo učeniku koji je zaspao u školi.

Komentara 12

Avatar rubinet
rubinet
21:44 09.09.2018.

Čestitke liječnicima i sestrama.Svima!

NA
narcis660
22:11 09.09.2018.

Sve pohvale kompletnom liječničkom timu.Kako je lijepo čuti(pročitati)ovaku vijest.Imamo vrhunske stručnjake kojih je nažalost sve više i više po Njemačkoj i Irskoj.Tužno😢😢

SE
serđo12
22:36 09.09.2018.

Bravo za liječnike!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije