Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Vukčević:

'Revizija slučaja Gotovina-Markač je formalno moguća, ali...'

'vukcevic2_nnn_unu_170113'
Pixsell
19.01.2013.
u 10:11

Ohrabruje Brammertzov stav da će Tužiteljstvo uložiti napor da eventualno dođe do revizije u predmetu Gotovina - Markač koja je formalno moguća i za srpske žrtve koje su izgubile vjeru u pravdu, to bi puno značilo - rekao je Vukčević

Iako je glavni tužitelj za ratne zločine Srbije, Vladimir Vukčević, jučer u Večernjem listu priznao kako je slučaj Gotovina-Markač na Haaškom tribunalu zaključen, u izjavi za beogradski dnevnik Danas još uvijek gaji tihu nadu da će možda, ipak doći do revizije presude hrvatskim generalima.

- Ohrabruje Brammertzov stav, koji je prenio ministar pravosuđa da će Tužiteljatvo Tribunala uložiti napor da eventualno dođe do revizije u predmetu Gotovina - Markač koja je formalno moguća i za srpske žrtve koje su izgubile vjeru u pravdu, to bi puno značilo - rekao je Vukčević podsjećajući kako je još u prvoj reakciji na presudu Žalbenog vijeća kojom su oslobođeni Gotovina i Markač, rekao kako je "zapanjujuće da se temeljem identično utvrđenog činjeničnog stanja donesu dvije dijametralno suprotne odluke".

- Prvostupanjsko Raspravno vijeće u sastavu trojice, jednoglasno utvrdi krivicu generala Gotovine i Markača i izrekne im adekvatne višegodišnje kazne zatvora, to obrazloži na 1 200 stranica, a drugostupanjsko - Žalbeno vijeće petorice preglasavanjem - tri prema dva - oslobodi okrivljene i to obrazloži na 56 strana - snebiva se Vukčević i dodaje kako i Hrvatska i Srbija trebaju pomoći Brammertzu "temeljem informacija do kojih smo došli u radu na predmetima iz vremena Oluje" pa su on i kolega Mladen Bajić "odlučni da regionalnom suradnjom utvrdimo tko je odgovoran za 200 000 protjeranih srpskih civila i za preko tisuću srpskih žrtava".

>>To je konačno, revizija slučajeva Gotovina i Markač nije moguća

>>Brammertzov savjetnik: Mogućnost revizije samo teoretska

Komentara 40

MA
maraton
10:43 19.01.2013.

Prvo sve srpske generale na ćelu sa Kadijevićem triba procesuirati,sve vođe srpskog ustanka u Hrvatskoj, njihova nedjela, sva uništavanja po Hrvatskoj i na kraju tužite Miloševića i Martića koji su napravili scenarij za bjeg. To je prava prića a ne da vas uvik vodi vaša težnja za dominacijom.Srbi nisu narod koji more biti dominantan a pogotovo nad Hrvatima.Sve hrvatske vojnike na tlu Srbije sudite i kaznite zasluženom kaznom a mi ćemo sve srpske procesuirati.To je kraj Vukčeviću.Ćini kuco.

ZA
zagabria1
10:43 19.01.2013.

Ovi stvarno čačkaju mečku do iznemoglosti. Uložit ćemo mi napor da nam plate 40 milijardi EURa odštete. I razmisliti o povlačenju abolicije. Imamo i mi mečku za čačkanje

Avatar broz
broz
10:36 19.01.2013.

Sve je moguće,čak i drvena peć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije