Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI POŠTENJE

Ressler ipak stao uz Plenkovića: On je najbolji odabir za HDZ

Karlo Ressler
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
26.01.2020.
u 15:17

Konstatirao je kako HDZ ima 'posebnu odgovornost suprotstaviti se razarajućim pozicijama s jedne strane, ali i isto tako i dokazano neuspješnim politikama upravljanja Hrvatskom s lijeve strane političkog spektra'.

Prošlo je vrijeme polaganja nekakvih političkih zakletvi vjernosti - konstatirao je HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler kada su ga upitali kome će dati podršku na unutarstranačkim izborima. Iako se u posljednje vrijeme priča da je 'izdao Plenkovića', za Novi list je kazao da se oko njegove izjave o podršci stvorilo dosta 'neutemeljenih interpretacija koje su išle puno dalje od onoga je rekao'.

- Moramo inzistirati na znanju i poštenju, nastaviti s modernizacijom HDZ-a i prilagodbom izazovima današnjice. Moramo objektivno sagledati rezultate, sve ono što je napravljeno, ali i kako osnažiti HDZ. I zbog svega toga smatram da je na predstojećim unutarstranačkim izborima Andrej Plenković najbolji odabir za HDZ, ali isto tako smatram da je iznimno važno da se u vodstvu HDZ-a okupe svi dijelovi stranke - izjavio je Ressler.

Na pitanje smatra li da Plenković treba ostati na čelu stranke kazao je 'da je bio jasan, ali ne bih proces stranačkih izbora sveo samo na to pitanje', piše Novi list.

- Itekako je bitno tko će biti predsjednik. Plenković je preuzeo stranku u iznimno teškim okolnostima 2016. gdje smo uspjeli, velikim dijelom i zahvaljujući njegovim osobnim kvalitetama, osigurati pobjedu na parlamentarnim izborima - komentirao je i dodao kako 'još uvijek ima posla'.

Zaključno Ressler je konstatirao kako HDZ ima 'posebnu odgovornost suprotstaviti se razarajućim pozicijama s jedne strane, ali i isto tako i dokazano neuspješnim politikama upravljanja Hrvatskom s lijeve strane političkog spektra'.

 

Komentara 20

RO
ronyday
15:19 26.01.2020.

Nije treba davati takve izjave i izjaloviti mokre snove komunjara i njihovih novinara.

ST
stefj
15:36 26.01.2020.

Treba se suprostaviti neuspješnim politikama upravljanja Hrvatskom s lijeve strane političkog spektra? To izjaviti kada vlada prakticira socijalizam u gospodarstvu? Stvarno?... Kada porez čini sve veću komponentu BDP-a, kada rastu birokratska opterećenja, norme, parafiskalni nameti i sl. Kada država zajedno sa sindikatima državnih i javnih službi samo gleda kako, kome i koliko uzeti?... Ova vlada je kud i kamo bolja od Milanovićeve, no jačanje državnog, javnog i paradržavnog sektora jedina je konstanta svih politika, bile one deklarativno lijeve ili desne... I na kraju, pozivati se na neku moralnost u politici? Stvarno? Politika je danas jesi - sutra nisi, jedan medijski članak uništi ti budućnost. Sve se svodi na to kome dati podršku iznad tebe, ako fulaš, nema te više... Pogledajte Plenkovića i HDZ (prije toga Milanovića i SDP), svako tko se jednom riječi suprostavio Plenkoviću, nestao je s političke scene...

KO
komunikolog
15:42 26.01.2020.

Znači zna se pobjednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije