Naslovnica Vijesti EU izbori

Ressler mladima: Ne prepuštajte odluku drugome, gradite uspješnu RH za sve generacije

Ressler je rekao kako je u razgovoru s mladima tijekom izborne kampanje uočio sličnosti u problemima mladih u Hrvatskoj i diljem Europe, a to su pitanja obrazovanja, zapošljavanja te podrške društva u zasnivanju obitelji
16. svibnja 2019. u 12:26 21 komentara 157 prikaza
Karlo Ressler
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Nositelj HDZ-ove liste na europskim izborima Karlo Ressler u četvrtak je predstavio izborni program Mladeži HDZ-a te mladima u Hrvatskoj poručio da izađu na izbore i odluku o tome kako će se u idućih pet godina živjeti u RH i EU ne prepuštaju nekome drugome, nego zajedno grade uspješnu Hrvatsku za sve generacije.

Marijan Kustić ODO VUKOVAR Šef ličkog HDZ-a dobio uvjetnu zbog izazivanja prometne nesreće

Ressler je rekao kako je u razgovoru s mladima tijekom izborne kampanje uočio sličnosti u problemima mladih u Hrvatskoj i diljem Europe, a to su pitanja obrazovanja, zapošljavanja te podrške društva u zasnivanju obitelji.

U smislu kvalitetnijeg obrazovanja, kazao je, HDZ želi da se udvostruče, pa i utrostruče ulaganja u program Erasmus+ koja su sada na oko 15 milijardi eura. Kao drugi prioritet naveo je snažniju i aktivniju politiku zapošljavanja mladih, u koju je do sada uloženo 4,5 milijardi kuna, u skladu s izazovima koje ima hrvatsko tržište rada. Treći je prioritet, dodaje, potpora mladima u zasnivanju obitelji, s ciljem da svaka mlada osoba u svakom dijelu Hrvatske može dobiti kvalitetno obrazovanje, primjereno plaćeno radno mjesto i stambeno zbrinjavanje.

Konvencija SDP-a konvencija SDP-a Bernardić: Dosta je nepravde, kriminala, afera, korupcije i nepotizma

Ressler je zahvalio stranačkoj mladeži na potpori i povjerenju, svima onima koji su radili na izbornom programu koji je u sedam točaka, tvrdi, usmjeren na ključne izazove mladih koji se mogu rješavati i kroz EU. "Imamo fokus na Europu nove generacije koji je jedan širi pojam", istaknuo je.

Dodao je kako sve to dovodi do očitih pozitivnih rezultata, pa je od ulaska Hrvatske u EU stopa nezaposlenosti mladih i više nego prepolovljena, a u protekle tri godine otvoreno je više od 96.000 novih radnih mjesta.

"Više od milijardu kuna uz pomoć sredstava EU fondova uloženo je u obnovu studentskih domova i pokazatelj je opredijeljenosti i povezanosti svega što HDZ radi lokalnoj, županijskoj državnoj i europskoj razni", ustvrdio je Ressler.

dubravka šuica 'Hrvatska je veliko gradilište, čime se standard našeg građana izjednačava s EU standardom'

Predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš je iz izbornog programa ove stranačke organizacije izdvojio digitalizaciju društva i ulaganje u proširenje širokopojasnog interneta na 540 naselja, dodatno širenje inicijative Discover EU, povećanje uključenosti mladih u dijalog s EU radi upoznavanja s njihovim potrebama, izgradnju solidarnije, pravednije i uključive EU.

Dijelovi motora
SRCE AUTOMOBILA
Dijelovi motora i zašto ih je bitno poznavati

A1 izdvaja za Vas

 • volosko:

  uz ovakve oponente na političkoj sceni HDZ sigurno osvaja 5-6 mandata jer ovo ostalo sto vidim cim se s njima ne slazes odma si lopov uhljeb i kriminalac toliko o njihovom otvorenom razmisljanju

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Izgleda mi malo premlad ali toliko je bio star i austrijski kanzelar Kurz kad je preuzeo duznost. HDZ ima cilj i program Resler pozna materiju, opozicija mu moze jedino brojati krvna zrnca u svojoj nemoci i nesposobnosti.

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Izgleda mi jedino HDZ napredna zapadna kultura , ostalima Balkan u krvi. Komsije razumijem ali zalim nase.