Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studenti ga ne vole

Republikanska elita s Harvarda uskratila je podršku Trumpu

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.08.2016.
u 00:15

Studenti republikanci naglašavaju da je Trumpova politika na tragu flerta s fašizmom i nezabilježena u povijesti SAD-a

 Da Donald Trump nije posebno omiljen među mladima, pokazuje i odluka Republikanskog kluba Harvard, udruge koja okuplja republikanske studente s ovog prestižnog američkog sveučilišta, da ne podrže njegovu kandidaturu za predsjednika SAD-a.

U javnom očitovanju ova najveća konzervativna skupina na Harvardu izrazila je zabrinutost zbog Trumpove politike, ali i njegova temperamenta.

– Njegove autokratske tendencije, ali i flertovanje s fašizmom nezabilježeni su u povijesti naše demokracije. On se nada da će nas podijeliti po rasi, društvenom statusu, religiji, usađujući u birače strah koji bi ga trebao pogurnuti prema Bijeloj kući – stoji u priopćenju za javnost harvardskih republikanaca.

Prema anketi koja je potom provedena među članovima Republikanskog kluba Harvard, pokazalo se kako Trumpa podržava samo 10 posto ispitanika, dok još 10 posto njih nema jasno definiran stav. S druge strane, 80 posto ispitanika drži Donalda Trumpa neprihvatljivim kandidatom na predsjedničkim izborima. Inače, nisu samo harvardovci iskazali javno nepodržavanje Trumpove kandidature uime svoje stranke. Posebno je to slučaj u liberalno orijentiranoj Kaliforniji gdje tvrdi Trumpovi stavovi ne odgovaraju dobrom dijelu tamošnjih republikanaca.

Ipak, potez republikanca s Harvarda posebno je težak udarac Trumpu jer je to prvi put u 128 godina postojanja kluba da su studenti uskratili podršku kandidatu.

>>Buran dan za Amerikance: Gola Melania Trump na naslovnici novog New York Posta   

Komentara 12

TE
teetak
03:29 06.08.2016.

jedna godina skolovanja u harvardu kosta preko 50 tisuca dolara pa mi recite koja to obitelj srednjeg staleza moze sebi priustiti da skoluje tamo svoje djete

DA
Darko22
08:27 06.08.2016.

Još čekam da večernji napiše jedan članak u kojem kritiziraju Killary Clinton...ali za to vas se valjda ne plaća da pišete.

Avatar reference
reference
14:30 06.08.2016.

Republikanskog kluba Harvard,......mozes mislit, Harvard crnacki univerzitet to je i napravljeno da "manjine" mogu dobiti vecu naobrazbu pa je to u biti glavni izbor za crnce, latinose, nizu vrstu bijelih ljudi ko hrvati srbi bugari bosanci i slicni. sto govoree oni iz UCLA i slicnih .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije