Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hollande oštro:

'Trump izaziva osjećaj mučnine. Njegova pobjeda bila bi poticaj desnici diljem svijeta'

hl
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.08.2016.
u 07:39

"Izaberu li Amerikanci Trumpa, to će imati posljedice, jer su američki izbori svjetski izbori"

Francuski predsjednik Francois Hollande izjavio je jučer navečer kako bi moguća pobjeda republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima mogla politiku diljem svijeta učiniti konzervativnijom dodavši da američki magnat izaziva kod ljudi "osjećaj mučnine".

Moguća Trumpova pobjeda u studenome mogla bi također utjecati na predsjedničke izbore u Francuskoj 2017., kazao je Hollande, koji još nije objavio kani li se ponovno kandidirati.

"Izaberu li Amerikanci Trumpa, to će imati posljedice, jer su američki izbori svjetski izbori", izjavio je francuski predsjednik i lider socijalista.

"To bi moglo dovesti do vrlo snažnog okretanja desnici diljem svijeta...američka kampanja pokazuje stvari koje će se reflektirati i na francusku kampanju", kazao je Hollande koji će se, odluči li se kandidirati, suočiti s jakom konkurencijom čelnice stranke ekstremne desnice Nacionalne fronte, Marine Le Pen

"Određeni broj ekscesa koje je izazvao Donald Trump učinio je da se ljudi, čak i u SAD-u, osjećaju mučno, posljednji takav je slučaj kritike podsjećanja na stradalog vojnika", kazao je Hollande. 

Predsjednik Barack Obama u utorak je izjavio kako Trump nije "kvalificiran" za predsjednika podsjetivši na njegove sporne izjave o roditeljima američkog zapovjednika, muslimana koji je poginuo u borbi, pozvanim na demokratsku konvenciju na kojoj je Hillary Clinton prošlog tjedna potvrđena za predsjedničku kandidatkinju.

Hollande je kazao da je čuo "bolne, uvredljive komentare" tijekom izborne kampanje, a govoreći općenito o političarima kazao je da "njih treba poštovati ako zaslužuju poštovanje".

>> Clinton znatno vodi ispred Trumpa u prvim anketama nakon konvencija

Komentara 29

DA
Darko22
08:32 03.08.2016.

Jedino što izaziva osjećaj mučnine jest način na koji je ljevica diljem Europe izdala narod i prodala se globalistima, te način na koji pokušavaju uništiti Europu svojim suicidalnim migrantskim politikama...jedini razlog zbog kojeg dolazi do rasta desnice jest zbog njihove nesposobnosti i slabog vođenja.

PL
@ploto@
08:17 03.08.2016.

Hollande je prošlost.Uskoro će Marine Le Pen prebrisati pod sa ovom sramotnom kreaturom,koji je skupa sa prethodnikom Sarkozijem,teško zlouporabio instituciju predsjednika Francuske.Zadnji pravi francuski predsjednik je bio Jacques Chirac,koji je odbio pritiske cionista da se pridruži agresiji na Irak 2003god.Nakon njega su došli cionist Sarkozy i cionistička podguzna muha Hollande,koji slijede instrukcije globalne cionističke organizacije I uvukli su Francusku u ratove na Bliskom Istoku,od kojih e jedino bogate ciobanksteri,a francuski građani siromaše.Nedavni novi Zakopn o radu,koji je išao isključivo u korist korporacija,samo potvrđuje da je lljevica u EU potpuno krahirala i prodala se neoliberalnom korporativnom fašizmu.Nekad je ljevica štitila radnička prava i socijalnu državu,a danas štiti pravo korporacija i njihovih vlasnika na što veći profit.Glavno da ovaj taliban upozorava na opasnost od desnice,I treba da se boji jer je paradoks da će desnica moratii obraniti socijalnu držau i prava radnika pred besprizornim likovima kakav je Hollande.Neoliberalna korporativna fašistička gamad. Sarkozy,Hollande,negativna selekcija u najgorem obliku.

PL
@ploto@
08:44 03.08.2016.

Još gore od korumpiranih EU političara tipa Merkel,Hollande, Juncker itd. je mogući izbor Hillary Clinton za predsjednicu USA.Osoba koja je višestruko kršila američki federalni zakon,umjesto da je u zatvoru,ima dobre šanse da postane predsjednica .Živimo u vremenu kad notorni kriminalci i korumpirani bekičmenjaci vode velike države u propast po nalogu gospodara iz sjene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije