Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u SAD-u

Republikanac Ted Cruz pobijedio na predizborima u Kanzasu i Mainu

Ted Cruz
Foto: Reuters
06.03.2016.
u 08:13

Sljedeća etapa predizbora, koja se smatra ključnom, održat će se u utorak u industrijskom Michiganu.

Američki republikanski predsjednički kandidat Ted Cruz ostvario je pobjedu na subotnjim stranačkim predizborima u američkim saveznim državama Kanzas i  Maine, potvrđujući da je glavni protivnik vodećeg konzervativca Donalda Trumpa.

 U subotu se glasalo se na biralištima u pet američkih država, u utrci u kojoj vodi Trump unutar konzervativne stranke, a na demokratskoj strani bivša američka državna tajnica Hillary Clinton. Trump je osvojio većinu glasova u Louisiani i Kentuckyju, u još jednom koraku prema republikanskoj nominaciji stranačkih kandidata za predsjedničke izbore koji će se održati 8.  studenog.

Ostali republikanski kandidati imali su slabe rezultate. Floridski senator Marco Rubio i guverner Ohia John Kasich ostali su bez rezultata i zaostaju za Cruzom i Trumpom. Sljedeća etapa predizbora, koja se smatra ključnom, održat  će se u utorak u industrijskom Michiganu. Republikanci će istoga dana glasati i u tri savezne države, Mississippi, Idaho i na Havajima, dok će u nedjelju na izbore izaći u Puerto Ricu.

Demokratska vodeća kandidatkinja Hillary Clinton pobijedila je u Louisiani, a njen suparnik Bernie Sanders, senator iz Vermonta, u državama Kansasu i Nebraski, s rezultatima koji nisu ugrozili njenu vodeću poziciju.

>>Republikanci: Posljednji vlak za Rubija

>>Trump osvojio predizbore u Nevadi

Komentara 9

Avatar emilsalis
emilsalis
10:56 06.03.2016.

Ovaj je malo gori od Dumpa-misli da se sve zbiva po nekoj bozjoj semi koju nemozes promeniti...bolje da je kandidovao u Iranu !!!

Avatar comparator
comparator
10:23 06.03.2016.

Molim Vas bviše informacija jer je internet omišljen za dvosmjernu komunikaciju .

GM
Gjuro-Mrki
09:27 06.03.2016.

da Ted pobjedio u dvije države,što je sa Trumpom?njegove pobjede isto tako u dvije države se ne računaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije