Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U VIRGINIJI

Umro napadač na republikance, 66-godišnji ljevičarski ekstremist

James Hodgkinson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.06.2017.
u 18:50

James Hodgkinson (66) na Facebooku je objavio da je pristaša Bernieja Sandersa

James Hodgkinson (66) umro je od ozljeda zadobivenih u pucnjavi s policijom, objavio je u srijedu američki predsjednik Donald Trump nakon incidenta u kojem je Hodgkinson iz još nepoznatih motiva pucao na republikanske kongresnike na treningu bejzbola kod Washingtona. Hodgkinson iz grada Bellevillea u saveznoj državi Illinoisu ranio je strojnicom petoro ljudi, uključujući šefa republikanskoga kluba u Zastupničkom domu Kongresa Stevea Scalisea.

"Napadač je podlegao ozljedama", rekao je Trump u izjavi u Bijeloj kući, javlja agencija dpa.

"U ovim trenucima prisjećamo se svih onih koji služe u glavnom gradu i koji iznad svega vole svoju zemlju", napisao je Trump u priopćenju Bijele kuće.

Američka glasila pišu da je Hodgkinson bio ljevičarski ekstremist, javlja AFP. On je na Facebooku objavio da je pristaša Bernieja Sandersa, bivšeg kandidata na demokratskim predizborima i čelnika američke ljevice.

"Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa i njegovu družinu", napisao je u ožujku osumnjičeni napadač na istom Facebookovu profilu.

Njegova žena je rekla, prenosi ABC, da se prije dva mjeseca preselio u Alexandriju, u saveznoj državi Virginiji, nedaleko od Washingtona.

Republikanci Steve Scalise i Roger Williams pogođeni su u pucnjavi u Alexandriji u američkoj saveznoj državi Virginia, javljaju američki mediji. Zastupnici američkog Kongresa bili su na treningu kongresne bejzbolske reprezentacije kada je došlo do pucnjave, a Scalise je pogođen u kuk. Osim kongresnika, pogođena su još dva policijska agenta Kongresa. 

Republikanac Mo Brooks ispričao je kako su bili na igralištu kada je Scalise pogođen. Rekao je i da je vidio napadača koji je pucao nasumično po svima. Brooks je s pomoću pojasa zaustavio krvarenje svome kolegi te je prevezen u bolnicu. Kaže da je ispaljeno između 50 i 100 hitaca.

Kongresnik Ron DeSantis ispričao je kako je odlazio s igrališta kada ga je na parkiralištu jedan muškarac pitao treniraju li republikanci ili demokrati. Tri minute kasnije pucnjava je počela, rekao je.

Pucnjava je počela u 7.15 sati po lokalnom vremenu i trajala je desetak minuta.

– Iza treće baze vidio sam pušku, onda sam čuo kako Steve Scalise vrišti – rekao je Mo Brooks, dok su se ostali kongresnici složili u tvrdnji kako bi došlo do pravog masakra da nije bilo policije. 

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako je "duboko ožalošćen" vijestima o pucnjavi na treningu kongresnika. 

– Republikanac Steve Scalise, pravi prijatelj i domoljub, teško je ozlijeđen, ali će se oporaviti. Naše misli i molitve su s njim – napisao je Trump na Twitteru. 

Komentara 62

DU
Deleted user
15:59 14.06.2017.

Antifa smeće, bio sam u usa prije godinu i nešto, ista antifa ljevicarska bagra terorizora ljude konzervativnog usmjerenja. Terorizam cisti. Na javnu rasvjetu!!

DU
Deleted user
14:57 14.06.2017.

Do kada će novinari pisati riječ "upucan" umjesto "ranjen, ustrijeljen,.."? Inače, riječ "upucan" podsjeća na crtane filmove Zekoslava Mrkve.

MO
mobitel20
15:19 14.06.2017.

Ulzraljevicarskim militantima treba poceti uzvracati istom mjerom iako je to njihov cilj. Marksisticka teorija jasno govori da je njen temelj u stalnoj konfrontaciji, a konfrontacije nuzno dovode i do ovakvih atentata kao i onih na Bracu...zato im treba ispuniti zelju, stvarno su napunili casu strpljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije