Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u Iranu

Naoružani napadači napali parlament i mauzolej, ubijeno 12 ljudi

Napad u Teheranu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.06.2017.
u 13:27

Jedan parlamentarni zastupnik izjavio je kako su tri napadača napala parlament te kako su bila naoružana kalašnjikovima.

Naoružani muškarci izvršili su dva napada u iranskoj prijestolnici u kojima je ubijeno najmanje 12 ljudi.

Zastupnik Elias Hazrati rekao je da su tri napadača, naoružana pištoljem i strojnicama, upala u parlament.

Novinska agencija ISNA prenosi riječi jednog zastupnika koji je rekao da su sva vrata zgrade parlamenta zatvorena i da su snage sigurnosti okružile napadače. Napad na parlament u međuvremenu je završio.

Napad u Teheranu
1/7

U odvojenom incidentu jedan je naoružani muškarac otvorio vatru u Mauzoleju ajatolaha Homeinija i pritom ranio više osoba, navodi poluslužbena novinska agencija Fars.

ISNA javlja, pozivajući se na neimenovani izvor, da se napadač u mauzoleju raznio bombom. Identitet i motiv napadača zasad nisu poznati.

Islamska država tvrdi da je izvela napade, ali nije pružila dokaze, prenosi BBC.

Pojavile su se i informacije o drugom napadu bombaša samoubojice u mauzoleju. Agencije navode da su u prvotnom napadu ondje bile uključene dvije ili tri naoružane osobe.

Iransko obavještajno ministarstvo izvijestilo je da je spriječilo treći napad terorističke skupine, ali nije navelo njezino ime.

Ajatolah Homeini pokrenuo je Islamsku revoluciju 1979.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar nekakav
nekakav
10:54 07.06.2017.

eto, počeli su drmati i jednu stabilnu zemlju. koja je jamac kakvog takvog mira na bliskom istoku. al dobro, cijena nafte će malo poskočiti, sponzori će dodatno zaraditi, tj. neće nastaviti gubiti, i ide život dalje. mada, iranci, kakvi već oni jesu, udariti će po svima na koje budu posumnjali. uskoro će po teheranu biti jako puno građevinskih dizalica, sa kojih će visiti krivci. ajd sad nek netko nešto krivo veli protiv iranskog odgovora. ako su odgovorni tamo negdje u obližnjoj zemlji malo zapadnije od njih, kakav odgovor očekivati? i tko će se tim odgovorom okoristiti, kao 'pa govorili smo vam da je iran opasan!'? heh, vidio sam danas ovce kako se pasu...

DA
DarthVader
10:57 07.06.2017.

ne kaze se upucan, vec ustrjeljen. VL dno dna.

ZL
zlako
19:03 07.06.2017.

To su bili sekretari SKOJ-a.Ili njihova ispostava Isilskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije