Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Remorkeri povukli Marka Pola za metar i pol, stigao i najjači tegljač

Uz pomoć tri remorkera Jadranskoga pomorskog servisa uspjeli su pomaknuti trajekt metar i pol unatrag. U pomoć je oko 10 sati stigao i najjači tegljač David 1 koji će Marka Pola prihvatiti po krmi.
27. listopada 2009. u 11:15 23 komentara 131 prikaza
trajekt Marko Polo
Foto: Dino Stanin/VLM

Jutros je nastavljeno odsukavanje Jadrolinijina trajekta Marko Polo koji se u subotu oko 2 sata nasukao na otočić Sit između Žuta i Pašmana.

Uz pomoć tri remorkera Jadranskoga pomorskog servisa uspjeli su pomaknuti trajekt metar i pol unatrag, a kako nam kaže Aleksandar Maras iz Jadranskoga pomorskog servisa, istodobno ga pokušavaju zaljuljati lijevo i desno pod kutem od deset stupnjeva. U pomoć je oko 10 sati stigao i najjači tegljač David 1 koji će Marka Pola prihvatiti po krmi. Dodaje kako su ispod Marka Pola uspjeli napraviti "posteljicu" od zdrobljena kamenja što će im značajno olakšati odsukavanje.

Na terenu su od jutros i inženjeri Instituta Ruđer Bošković i mineri koji su spremni minirati okolne stijene pod Markom Polom kako bi se oslobodio prolaz. Maras pri tom ističe kako moraju paziti da trajekt još više ne oštete, a odsukavat će ga sve dok bude danjeg svjetla. Nije nam mogao reći koliko će potrajati odsukavanje, no vjeruje da će brod kada krene, izići cijeli.

Sutra ekskluzivno čitajte
Nakon dana šutnje Škoro otkrio zašto je otišao i tko mu podmeće
Ivan Katanušić
Paraolimpijske igre
Priča paraolimpijca: „Ja se probudim sa svojom boli, pobijedim ju, a onda idem na teren pobijediti protivnika“
 • Avatar Gump, Forrest
  Gump, Forrest:

  Sve čekam da se probude ekolozi i počnu protestirati protiv devastiranja podmorja i staništa ježinaca i priljepaka drobljenjem kamenja i miniranjem stijena

 • malidiv:

  Gdje su sad Jack Lalanne i njegov magični sokovnik?

 • Avatar Gump, Forrest
  Gump, Forrest:

  Vito, mislim da više sile i kontejnerski promet nemaju veze s Markom Polom, a naravno da je posada potpuno nedužna, odjedanput, kao grom iz vedra neba, niotkuda se pred pramcem pojavio otok...