Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Polo

Remorkeri povukli Marka Pola za metar i pol, stigao i najjači tegljač

trajekt Marko Polo
Dino Stanin/VLM
27.10.2009.
u 11:15

Uz pomoć tri remorkera Jadranskoga pomorskog servisa uspjeli su pomaknuti trajekt metar i pol unatrag. U pomoć je oko 10 sati stigao i najjači tegljač David 1 koji će Marka Pola prihvatiti po krmi.

Jutros je nastavljeno odsukavanje Jadrolinijina trajekta Marko Polo koji se u subotu oko 2 sata nasukao na otočić Sit između Žuta i Pašmana.

Uz pomoć tri remorkera Jadranskoga pomorskog servisa uspjeli su pomaknuti trajekt metar i pol unatrag, a kako nam kaže Aleksandar Maras iz Jadranskoga pomorskog servisa, istodobno ga pokušavaju zaljuljati lijevo i desno pod kutem od deset stupnjeva. U pomoć je oko 10 sati stigao i najjači tegljač David 1 koji će Marka Pola prihvatiti po krmi. Dodaje kako su ispod Marka Pola uspjeli napraviti "posteljicu" od zdrobljena kamenja što će im značajno olakšati odsukavanje.

Na terenu su od jutros i inženjeri Instituta Ruđer Bošković i mineri koji su spremni minirati okolne stijene pod Markom Polom kako bi se oslobodio prolaz. Maras pri tom ističe kako moraju paziti da trajekt još više ne oštete, a odsukavat će ga sve dok bude danjeg svjetla. Nije nam mogao reći koliko će potrajati odsukavanje, no vjeruje da će brod kada krene, izići cijeli.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
12:09 27.10.2009.

Sve čekam da se probude ekolozi i počnu protestirati protiv devastiranja podmorja i staništa ježinaca i priljepaka drobljenjem kamenja i miniranjem stijena

MA
malidiv
12:24 27.10.2009.

Gdje su sad Jack Lalanne i njegov magični sokovnik?

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
12:42 27.10.2009.

Vito, mislim da više sile i kontejnerski promet nemaju veze s Markom Polom, a naravno da je posada potpuno nedužna, odjedanput, kao grom iz vedra neba, niotkuda se pred pramcem pojavio otok...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije