Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesvakidašnje

Remont kotlovnice ili sukob s podstanarom?

\'domzdravlja02_ruk_sis_04051\'
Rudolf Krznarić/VLM
04.05.2011.
u 15:09

U Domu za stare i nemoćne Zlatne godine, koji koristi prostor Doma zdravlja, ogorčeni su

Dom zdravlja u Kutini od ponedjeljka je bez tople vode.

– Na temelju odluke Upravnog vijeća obustavljen je rad kotlovnice radi uobičajenog godišnjeg remonta. Time tople vode nema nitko od korisnika prostorija Doma zdravlja – rekla je Sanja Habek, ravnateljica Doma zdravlja Kutina. Ona ističe da su se za remont odlučili iz sigurnosnh razloga i zbog štednje potrošnje plina, te da su sve korisnike na vrijeme obavijestili o planiranom remontu. No, u Domu za starije i nemoćne Zlatne godine, koji je smješten u Domu zdravlja, kažu da to nije istina.

Nitko nam nije javio

– Nas nitko nije obavijestio da će se kotlovnica gasiti, već smo to shvatili u ponedjeljak, kad je tople vode nestalo. Da su nas obavijestili, mi bismo se spremili na vrijeme, a ne da naših 49 korisnika ispašta. Mislim da ovdje nije riječ o remontu kotlovnice, nego o pritisku na nas. Naime, poznato je da se sporimo zbog dugova, no o tome treba odlučiti sud, a ne isključivanjem vode pokušati nas prisliti na nešto – kazuje ravnateljica Zlatnih godina Milica Vujić, koja je dodala da će danas ugraditi bojler kako bi riješili taj problem. U Domu zdravlja odbacuju da to ima ikakve veze sa "Zlatnim godinama", no kazuju i da još nisu odabrali izvođača radova za remont kotlovnice, no to ih nije spriječilo da je već sada ugase. U Gradu Kutini o tome ništa ne znaju.

Dužni za energente

– Ovo je prvi glas da Dom zdravlja nema tople vode. Nažalost, smatram da bi oni puno bolje funkcionirali da su u nadležnosti Grada, a ne Županije. Znam da su dužni našim gradskim tvrtkama za energente, no nije u redu da jedan Dom zdravlja bude bez tople vode – rekao je kutinski gradonačelnik D. Žmegač.

Komentara 1

VE
velikazmija
16:49 05.05.2011.

ma bravo -- nije istina ---ali najprije zatvore vodu i što još a onda ce tražiti izvođača -- a treba li i tu natjčaj sa ponudama - a stari inemoćni nek čekaju ma ne nije istina ---kome ovi sole pamet---

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije