Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIJASKO NA SVEUČILIŠTU

Rektor Boras o trošenju Studentskog zbora: Treba objektivno pogledati na što su novci potrošeni

Damir Boras
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
06.10.2021.
u 21:49

Sveučilište u Zagrebu nema nikakvu kontrolu nad upravljanjem financijama Studentskog zbora, govori rektor, a kao zadaću mu se postavlja da radi nešto što ne smije

Oko skandala kojeg potresa zagrebački Studentski zbor zbog rastrošnog trošenja predsjednika Mihovila Miokovića i ostalih članova za Radio Student se oglasio i rektor Damir Boras

Podsjećamo, Mioković je prošloga tjedna na svom Facebooku najavio kandidaturu za novi mandat te priložio sve fakture Studentskog zbora. Među njima su se našli i računi za skupe torbe, individualni treninzi i skupi laptopi, što je sve skupa ispalo 700.000 kuna. 

- Mi po Zakonu o Studentskom zboru moramo poštovati odluke Studentskog zbora i omogućiti im ono financiranje koje njima pripada i mi jako dobro surađujemo sa Studentskim zborom i njihova je stvar što će se događati u njihovoj organizaciji. Dakle mi poštujemo studentske predstavnike. Mi možemo imati svoje mišljenje o medijima, kako su to sve prikazali, ali mi se u to ne smijemo u smislu organizacije i inače, utjecati, odgovorio je rektor Boras. 

Kako je kazao, ne može se na temelju dvije, tri stvari njima pripisivati cjelokupni trošak. 

- Treba objektivno proučiti na što su novci potrošeni, a ne odmah napisati da je 700 tisuća kuna spiskao na kompjutere, nadodaje. 

Sveučilište u Zagrebu nema nikakvu kontrolu nad upravljanjem financijama Studentskog zbora, govori rektor, a kao zadaću mu se postavlja da radi nešto što ne smije. 

- To ostavljam Ministarstvu da promijeni. Mi dobro surađujemo sa Studentskim zborom. Mi smo do sada imali uvijek potporu Studentskog zbora i oni su imali našu, smatra te za malu izlaznost od 10 posto na studentske izbore ne krivi Zbor. 

- Nije pitanje apatičnosti nego svi se, mnogi se bave isključivo učenjem i nisu odgojeni tako da se bave i problemima Sveučilišta. Sigurno da bi nam, meni bilo drago da svi studenti izađu na izbore. Uvijek svi, nadodaje. 

>> VIDEO Muškarac u Puli pokušao namamiti dječaka u auto: Ponudio mu bombone i da pogleda psiće

Komentara 3

BR
Branitelj2020
04:39 07.10.2021.

Boras brani svog stranačkog klepomanskog durga iz Studenstkog zbora kao što i nalaže mafijaški kodes.

CR
CrniP
06:04 07.10.2021.

Ja bi sada napisao jednu psovku kao komentar.

HO
homophob
05:20 07.10.2021.

Clanovi "Studentskog Zbora" samo treniraju i uce trositi tude na malo da kasnije ugrabe pozicije gdje ce razbacivati tude naveliko - u vladi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije