Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLOBALNO ZATOPLJENJE
Povratak na članak

Rekordno visoke temperature: Najtopliji lipanj od početka mjerenja

Mjerenje za lipanj pokazuje da se radi o 414. mjesecu zaredom i  43. lipnju zaredom u kojemu su prosječne globalne temperature iznad prosjeka, prema bazi podataka NOAA.

Komentari 3

MO
morejeslano
10:10 19.07.2019.

Prije par godina izvršili su korekciju svih prošlih mjerenja zbog takozvane "greške". Sva buduća mjerenja su odjednom postala rekordna što je čista laž. , Globalno "zatopljenje" služi kao isprika za uvođenje CO2 poreza koji nam već u skoroj budućnosti namjeravaju uvesti.

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:55 19.07.2019.

s obzirom na to da mjerimo temperature u sve više izgrađenim naseljima, gdje je utjecaj zagrijanog asfalt,a betona, željeza, značajan, nije ni čudo da mjerimo sve više temperature. što mislite da se događa sa zrakom iz rashladnih uređaja? što sa toplim zrakom sa asfalta, krova, kuća...? svi ovi rezultati mjerenja su kontaminirani i prikazuju pogrešnu informaciju. a radi društvenih mreža i trenutnog dijeljenja informacija, vijesti, znamo u sekundi da se negdje nešto dogodilo, pa kad sve to u jednom sistemu imate, dostupnom, imate i dojam da je danas svega više lošeg nego prije. i učestalost nasilja, nevremena, svega. biblija, kakva god da je knjiga, kao i zapisi prije nje, gilgameš, i slični uratci, govore o klimatskim promjenama, klima je uvijek u promjeni, nije stalna. nit je sahara oduvijek bila pustinja, a niti zagreb uvijek 'na kopnu'! kakav je to događaj uzeo panonsko more?! i tko je uzrokovao to? čemu se zamaramo i pokušavamo utjecati na nešto na što nemamo utjecaj, tj. naš utjecaj na sve promjene je zanemariv?! jel vama jasno da naglim topljenjem leda će doći do promjena golfske struje i da će europu zahvatiti malo ledeno doba, ameriku isto? da će topljenje leda na južnom polu izmijeniti tokove strujanja tople vode,pa će i tamo zahladiti? jel vama jasno da postoji nešto što se zove ciklusom, koji traje desetinama tisuća godina, ciklički..? i da tih vaših 50 godina što provedete na ovom svijetu u tom ciklusu ne predstavlja ni jednu crticu?! živite, uživajte u životu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.