Naslovnica Vijesti Hrvatska

Rekordni vodostaji u Lonjskom polju prijete Donjoj Posavini

U slučaju popuštanja ugroženo je direktno 7.000 stanovnika, od Svinjičkog i drugih posavskih naselja sve do lijeve obale Save u Sisku i predgrađa Galdovo.
09. travnja 2013. u 11:16 0 komentara 103 prikaza
poplava
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Rekordni vodostaji od kad se mjeri u retenciji Lonjsko polje ozbiljno ugrožava južni, nedovršeni, nasip koji od voda Lonjskog polja brani cijelu sisačku Donju Posavinu.

Više stotina vatrogasaca i radnika javnih službi noćas su taj, 5 kilometara dug, nasip ojačavali, te ga nadvisivali vrećama pijeska. Nema naznaka većeg propuštanja, no nasip je već 15 dana pod vodom, namočen i stručnjaci se boje zamora materijala.

U slučaju popuštanja ugroženo je direktno 7.000 stanovnika, od Svinjičkog i drugih posavskih naselja sve do lijeve obale Save u Sisku i predgrađa Galdovo. U slučaju najgoreg organiziran je smještaj za sve njih u školama i dvoranama, a od danas nema nastave u nekim Područnim školama na tom području.

S područja Žabna voda se polako povlači, no dvorišta i kuće ostat će pod vodom i narednih nekoliko dana. Teško je i u Moslavini, gdje je poplavljena ulica Varoš u Stružcu, evakuirani mještani jedne kuće, dok je još 37 objekata odsječeno od ostatka naselja.

>>Voda sve više prijeti kućama kod Siska

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.