Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave ne jenjavaju

Voda sve više prijeti kućama kod Siska

Vodostaj Odre uzrokuje probleme (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/8
07.04.2013.
u 15:58

Zbog daljnjeg porasta zaobalnih voda danas je okruženo nekoliko desetaka novih kuća, a muke onih koji se već pet dana bore s vodenom stihijom sve su veće.

Poplave sve više ugrožavaju naselja u okolici Siska uz Odransko polje. Zbog daljnjeg porasta zaobalnih voda danas je okruženo nekoliko desetaka novih kuća, a muke onih koji se već pet dana bore s vodenom stihijom sve su veće. Nakon još jedne neprospavane noći, tijekom dana razina vode povećala se za čak jedan metar, zbog čega je sve više dvorišta poplavljeno. Mještani Žabna još intenzivnije ispumpavaju i prepumpavaju vodu u rijeku Odru, što srećom neće ugroziti vodostaj s obzirom da je Kupa u opadanju.

Zbog prodiranja nove vode, nekoliko je stanovnika evakuirano iz svojih domova uz pomoć čamaca. Vatrogasci su stalno na terenu, pomažu volonteri i ekipe Crvenog križa.

- Iako je vodostaj glavnih rijeka u opadanju, brinu nas moguće oborine, jer voda više nema kuda - zabrinuti su stanovnici Žabna. (jg/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije