Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAPOSLENOST

Rekordan broj nezaposlenih – u HZZ-u vjeruju da ide na bolje

'sisak - 22.06.2009., Sisak - Na oglasnoj ploci Zavoda za zaposljavanje svakodnevno nezaposleni traze posao. Photo:Nikola Cutuk/Vecernji list'
'nikola cutuk'
11.02.2011.
u 13:59

Tračak nade vide u tome što je zaposleno 107 osoba više nego u siječnju prije godinu dana

Nezaposlenih je osoba u siječnju u Varaždinskoj županiji bilo rekordnih 10.581, što je 3,7 posto više nego mjesec ranije.

– Ovo je karakteristično za prosinac i siječanj. No vjerujemo da će ići na bolje. Zaposleno je 438 ljudi, što je 107 više nego u lanjskom siječnju – izjavila je Jasenka Hutinski, pročelnica HZZ-a. Najtraženiji su šivači, krojači, tekstilci, građevinari te radnici na proizvodnoj liniji.  

U HZZ-u su počeli primati zahtjeve za sufinanciranje zapošljavanja i obrazovanje, iz Nacionalnog plana poticanja zapošljavanja. Novi su programi sufinanciranje osoba s invaliditetom te dijeljenoga radnog mjesta i zamjenskog radnika. U HZZ-u na tu će temu 16. veljače u 13 sati i 17. veljače u 11 sati biti besplatni infoseminari. Poslodavcima su poslane ankete da se izjasne o planovima, a u HZZ-u najavljuju Sajam poslova za 29. ožujak.

Ključne riječi

Komentara 1

OK
ORLOV KUK
14:14 11.02.2011.

Poslodavci gdje ste?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije