Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u Njemačkoj

Regionalni vođa stranke A. Merkel priznao vezu s 16-godišnjakinjom

Christian von Boetticher (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
15.08.2011.
u 08:42

Christian von Boetticher podnio je ostavku na mjesto čelnog čovjeka stranke CDU za njemačku pokrajinu Schleswig-Holstein

Christian von Boetticher (40), čelni čovjek stranke CDU za njemačku pokrajinu Schleswig-Holstein priznao je jučer navečer da je bio u ljubavnoj vezi sa 16-godišnjakinjom te zbog toga podnio ostavku i odustao od kandidature na izborima za pokrajinski parlament.  

CDU je, inače, stranka njemačke kancelarke Angele Merkel, a Boetticher je jučer kazao kako je istina da je bio u vezi sa 16-godišnjakinjom tijekom 2010. godine i to nekoliko mjeseci, piše Bild. Navodno ju je upoznao u ožujku 2010. godine preko Facebook-a i bio u vezi s njom do svibnja kada je saznao da će postati šef stranke za svoju pokrajinu.

Političar se tijekom obraćanja medijima rasplakao, a papirnatu maramicu dala mu je stranačka kolegica Angelika Volquartz.

- Ispričavam se svim svojim srcem ako sam razočarao ljude koji su mi dali povjerenje - kazao je Boetticher. Rekao je kako je djevojku volio te da je njihovu vezu prihvatila okolina. Iako je njihov odnos bio legalan budući da je djevojka imala 16 godina, nakon objavljivanja veze u javnosti, izbio je cijeli skandal u Njemačkoj.

- Držim se biblijskog izraza: Gospodin dao, Gospodin uzeo. Čovjek nikada ne zna zašto je to dobro - kazao je nakon konferencije njemački političar.

Christian von Boetticher trebao je, naime, naslijediti predsjednika vlade Schleswig-Holsteina Petera Harryja Carstensena, koji se neće kandidirati na izborima u toj pokrajini u svibnju 2012. Iako je priznao vezu, nakon hitnog sastanka čelnika stranke koji je odražan u Kielu, odlučeno je kako će Boetticher ostati stranački vođa u parlamentu države Schleswig-Holstein gdje je CDU na vlasti s Liberalnom demokratskom strankom.

Komentara 42

BA
baš
09:02 15.08.2011.

Majku im i pedofilima. Ali kada bolje razmislimo većina ljudskoga roda je baš takva i to podržava biološki smo orjentirani na mlado. Npr. volimo; mladi luk, mladu salatu, mladu svinjetinu, mladu kravu (teletinu), mlado janje, mladi krumpir, volimo mladi automobil (tek koji je izašao), volimo mladu (novu) kolekciju šminke, odjeće... Postavlja se pitanje; zašto ne bi smo voljeli i mlado ljudsko biće? E, sada bi netko rekao da voljeti ali voljeti, a onda se postavlja pitanje; ako se konzumira sve mlado na način koji je predviđen, zašto ne bi i mlado biće? Svim prerverznjacima; zato što je to osoba koja se nije još razvila (u emocionalnom i psihičkom smislu) i treba joj pružiti priliku, a ne manipulirati njom i osjećajima. Posebno ne stari konji naskakivati na mlade curice, a to baš vole. Čini mi se da to baš vole više i od svoga života. Dok ih se ne ščepa. Na žalost previše je onih koji su nekaženjeni.

LO
lojtra1
09:23 15.08.2011.

15.08.2011. u 09:02h baš je napisao/la: Zašto onda npr. mladom luku ne treba pružiti priliku? (šalim se). Ali već sam pisao o tome. Tko nema putra na glavi ne može biti političar u EU! Tako da se može razmazati uu slučaju potrebe. Takvi kadrovi nastaju npr. na norveškom otoku \"utoja\" ili u krugu HDZove mladeži i to je razlog zašto danas više nema ljudi \"s integritetom\" na položajima. A ako se koji i provuče takve ukratko zovu - \"diktatori\" jer ih je teško \"oblikovati\".

PA
pasqualino
10:12 15.08.2011.

@misuratakid, dobro si napisao! no, po meni problema nebi bilo da je guzio nekog momka 16-godišnjaka. to je sada u modi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije