Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Reforme u zdravstvu: Hrvatska se zadužila za još 75 milijuna eura

Odbor izvršnih direktora jučer je odobrio taj kredit koji ćemo otplaćivati narednih 20 godina uz četiri godine počeka.
09. svibnja 2014. u 11:29 7 komentara 510 prikaza
bolnica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Svjetska banka je Hrvatskoj odobrila kredit od 75 milijuna eura za poboljšanje zdravstvene zaštite i učinkovitosti hrvatskog zdravstvenog sustava, objavila je Svjetska banka.

Odbor izvršnih direktora Svjetske banke jučer je odobrio kredit koji ćemo otplaćivati narednih 20 godina uz četiri godine počeka. U Vladinom programu reformi za koji smo dobili ovaj novac navedeno je osam glavnih ciljeva među kojima je i razvijanje zdravstvenog informacijskog sustava i eZdravlja, bolje korištenje ljudskih resursa u zdravstvenom sustavu, implementacija master plana i reforma bolnica i drugi.

Plan je i jačanje sposobnosti Ministarstva zdravlja u pisanju i predlaganju projekata koji će se predlagati za financiranje iz strukturnih fondova EU.

>>Oprezno kod uboda! Komarci mogu prenijeti i ozbiljne bolesti

>>Baterije za slušni aparat besplatne samo tri mjeseca

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
 • Avatar tituš
  tituš:

  Oni koji bi trebali dati zdravlje narodu i naciji oni najbolesniji! Više od toga, a od kada znam za sebe stalna je priča o reformi zdravstva i mislim da je toj najotrcanija fraza u Hrvata, a da ne govorimo da ... prikaži još! je to hipoteka koja je najviše islužena. Tko bi mogao izbrojiti milijarde dolara i eura koje su zadužene na račun ozdravljenja zdravstva. Sad osim zdravstva razbolio se i narod i država i teško joj više tko može pomoći!

 • Avatar Carrera
  Carrera:

  ma baš lijepo, vlada nastavlja i dalje voditi ovu državu u propast. ma nema više dileme, treba raspisati prijevremene izbore!

 • melanija:

  nije se zaduzila hrvatska. nego su oni zaduzili moju djecu bez da su pitali i mene i njih. a zaduzili su se da bi i opet njima bilo dobro. udbasi u HDZu i SDPu. isti koji su bili na vlasti 1945-1990.