Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprema za djecu na dva zagrebačka sajma i - rasprodaji

Red za rabljeno i jeftino, novo i skupo za gledanje

rodina rasprodaja
Boris Ščitar
27.09.2009.
u 22:15

Majice po 40, a kolica za tisuću kuna na Rodinoj rasprodaji izazvali gužvu, a Dječji i Sajam za bebe u Areni bili su raj za zabavu, ali ne i za povoljan šoping

Pomalo smo razočarani. Na Sajmu ima stvari koje nemaju veze s djecom, kao Zepter i voda Aquaviva. Došli smo s namjerom da djeci kupimo tenisice, a nismo ništa našli. Jedini štand koji ima obuću je Bambi, ali i oni imaju samo cipelice, ispričao nam je Darko Janković, koji je planirao kupiti obuću za svoje troje malene djece na 3. dječjem sajmu i 4. sajmu za bebe koji su se proteklog vikenda održali u Areni Zagreb.

Minus - premalo popusta
Tih problema nisu imali roditelji koji su u subotu već od 7 sati stajali u redu na Velesajmu i čekali da se otvore vrata Rodine rasprodaje. Stampedo na rabljenu obuću, odjeću, kolica, sjedalice, skafandere i igračke u odličnom stanju započeo je u 9 sati, a sve se moglo kupiti za svega 10 posto svoje tržišne vrijednosti.

– Uspjela sam naći šestodijelna kolica za tisuću kuna. U dućanu su inače oko pet tisuća kuna. Uz to sam još kupila i odjeću i izračunala da sam uštedjela nekoliko tisuća kuna – veselila se mlada mama Maja Kovačić, koja je na Rodinu rasprodaju došla po prvi put.

Istodobno, posjetitelje Arene najviše su smetali mali sajamski popusti. Mnogi od njih došli su samo prošetati, dok je djeci primarni cilj bio dobro se zabaviti te poigrati s drugim najmlađim posjetiteljima.

Najmlađi su uživali u brojnim programima i igrama s najmodernijim igračkama, dok su roditelje morile druge brige. Mladu mamu Blaženku Čović zasmetali su prodavači koji nisu znali ništa reći o onome što nude i prodaju.

– Više o tim proizvodima znamo mi mame. Gledam jednu sjedalicu već duže vrijeme i htjela bih je kupiti, ali informacije sam morala doslovno čupati od prodavača – povjerila nam je mama Blaženka Čović.

Očito da je recesija uspjela dotaknuti Dječji sajam, jer ni prodavači nisu bili prezadovoljni prodajom i zaradom kojoj su se nadali u tri dana Sajma.

Prilika u studenome
– Jeftiniji proizvodi prodaju se jako dobro i takvi trgovci imaju posla. Mi koji imamo malo veće cijene tu smo malo zakinuti. Možemo reći da smo prodajom zadovoljni 40 posto – požalila nam se prodavačica na štandu Flik Flak, gdje prodaju dječje satove.

S druge strane, Rodina rasprodaja koja se održava četiri puta godišnje, potpuno je uspjela, iako se radi o rabljenoj robi. Smiješno niske cijene nikoga nisu ostavile ravnodušnim, pa su roditelji kući odlazili ruku punih pretrpanih vrećica.

S djecom pod ruku roditelji su prebirali po hrpama odjeće, prislanjali željene komade uz dijete i ako se činilo da mu odgovara, nije bilo nećkanja. Odmah se uzimalo. Prvi put Roda je ograničila visinu cijena koju prodavatelji mogu odrediti i time osigurala povoljnu kupnju.

– Nije nam cilj zaraditi, već pomoći svim roditeljima da jeftino kupe kvalitetnu odjeću i opremu. Ako je majica u dućanu bila 100 kn, kod nas je 10 do 15 kn najviše – kaže Iva Kasumović iz Udruge Roda. Sljedeća Rodina rasprodaja je 28. studenoga na Velesajmu u paviljonu 7C.

Komentara 1

MA
Madonna
08:55 28.09.2009.

Rodi sve pohvale, u njih i njihove dobre namjere niti ne sumnjam. S druge strane, Dječji sajam je zaista veliko razočarenje. I ja sam tražila obuću za dijete, ali papuče, i glupavo se ponadala da će ovdje biti izlagača s povoljnijim cijenama, ali nit jednoga nit drugoga. Jedino me razveselilo što je na sajmu ponovno bio štand Ornelle iz Osijeka koji imaju krasnih dječjih majica sa smiješnim natpisima. Valjda su to i drugi zamijetili, jer sam jedino kod njih vidjela gužvu. I Turbo Limač je imao kakav-takav popust i bespaltni DVD uz svaku kupnju. Ostali - niš koristi!!! Ona naporna životna i ostala osiguranja koja misle da ak vam u zamjenu za besplatni balon mogu uzeti sve podatke, pa do raznoraznih proizvođača dječje kozmetike koji istu nisu u stanju ponuditi kao tester. Jad i bijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije