Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA

Red kiše, red sunca: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u danima pred nama

Zagreb: Kratkotrajna kiša u centru grada
Patrik Macek/PIXSELL
27.05.2021.
u 20:51

Tijekom petka će se djelomice razvedriti, no već u nedjelju opet stiže promjena vremena

Nakon kiše, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom u noći i ujutro - tijekom petka će se djelomice razvedriti, na Jadranu uz mjestimice jaku buru s olujnim udarima. I početkom vikenda bit će uglavnom suho, no već u nedjelju opet stiže oblačnije i svježije vrijeme uz mjestimičnu kišu, javlja HRT.



Prema prognozi Tanje Renko iz DHMZ-a, nakon oblačnog početka, mjestimice i s kišom, ostatak petka u Slavoniji, Baranji i Srijemu proteći će uz djelomice sunčano vrijeme i umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će između 9 i 12 °C, a najviša dnevna oko 21 °C. I u središnjoj Hrvatskoj će se već tijekom jutra razvedravati pa će veći dio dana biti malo do umjereno oblačno, uz uglavnom slab vjetar. Jutro će biti malo toplije nego u četvrtak, a dnevna temperatura bit će malo niža, većinom od 19 do 22 °C.

Svježije će biti i u gorju, dok se na sjevernom Jadranu temperatura neće znatnije mijenjati. No, bit će vjetrovito, posebice u prvom dijelu dana uz umjerenu i jaku, podno Velebita i olujnu buru, a poslijepodne će vjetar biti uglavnom slab i umjeren. U Dalmaciji će i poslijepodne biti pojačanog vjetra, posebno na otvorenom moru, a ujutro jake bure uglavnom ponegdje u sjevernim predjelima. Prevladavat će sunčano vrijeme i danju u većini krajeva vrlo toplo.

I na jugu Hrvatske nastavlja se pretežno sunčano vrijeme, uz najvišu temperaturu od 23 do 26 °C. Puhat će slaba i umjerena bura i sjeverni vjetar, a na otvorenom će moru sjeverozapadnjak poslijepodne biti pojačan, zbog čega će i more, čija je temperatura između 18 i 20 °C, biti prolazno i umjereno valovito.

Subota će na Jadranu biti barem djelomice sunčana bez značajnijeg vjetra. Tek će navečer jačati bura na sjevernom dijelu, zatim u nedjelju i duž ostatka obale, a razmjerno vjetrovito bit će i u ponedjeljak. Također, u nedjelju i ponedjeljak će biti promjenjivije vrijeme i niža temperatura zraka, a mjestimična kiša češća u Dalmaciji.

I na kopnu će subota proteći uz uglavnom suho vrijeme pa i ugodnu toplinu. Nastavak vikenda i početak idućeg tjedna promjenjiviji i svježiji, čemu će malo pridonositi i povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
23:18 27.05.2021.

A jake li prognoze..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije