Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši ministar Dragan Primorac objavio kandidaturu za šefa države

Recite ne hajdučkoj Hrvatskoj, treba vam pošten predsjednik

Dragan Primorac
Željko Hladika/Pixsell
09.11.2009.
u 11:31

Ako sad ne izgradimo novu Hrvatsku, ostat ćemo u blatu – pozvao je danas Dragan Primorac birače.

Izgradite sa mnom novu Hrvatsku u kojoj će poštenje, rad i domoljublje biti ponos. Ovo nam je posljednja šansa. Ako sad ne izgradimo novu Hrvatsku, ostat ćemo u blatu – pozvao je danas Dragan Primorac birače objavljujući u dupkom punoj Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin predsjedničku kandidaturu.

Sram zbog audija

Primorac nije zaboravio uputiti poruku protukandidatima. Razliku između sebe i njih vidi u tome što je on neovisan, a njegov život besprijekoran.

– Hrvatska je na koljenima i treba predsjednika s vizijom, čistog i poštenog, koji se može bez straha okrenuti za sobom. Idemo vidjeti koliko je takvih među predsjedničkim kandidatima. Od danas počinjem javno govoriti sve o svima – kaže.

Povjerio se i da ga je kao ministra bilo sram što se vozi u skupom službenom audiju dok građani kopaju po kantama za smeće. Poručio je da ima lijek za korupciju te da će je, postane li predsjednik, iskorijeniti. Zna, veli, kako jer je u svojoj bogatoj karijeri radio s najboljim forenzičarima i surađivao s FBI-jem. Sjetio se i Hrvata u BiH, pa im poručio da mu se čini kao da se ponekad srame svojih korijena.

– Nemate zbog čega. Mi smo jedno i, budem li predsjednik, ostat ćemo jedno – kazao im je.

Za Primorca je i problem sa Slovenijom lako riješiti.

– EU nema alternative, ali ni naš teritorij nema cijenu. Trebaju nam političari koji će riješiti i jedno i drugo – poručuje, dodajući da će on, kao što je Obama ostvario svoj san o novoj Americi, ostvariti san o novoj Hrvatskoj. Da nije odstupio iz Vlade, kaže, kad su ukidali besplatne udžbenike i prijevoz, danas ne bi mogao govoriti sa čašću i ponosom o novoj Hrvatskoj.

Šef izbornog stožera mu je poznati oftalmolog Nikica Gabrić, koji poručuje biračima da na izborima za šefa države biraju hoće li legalizirati hajdučku Hrvatsku ili neće.

Dok je Primorac govorio, studenti i srednjoškolci, među kojima je bilo onih koji još nisu dosegnuli punoljetnost, svi članovi Europskog parlamenta mladih iz Splita, mahali su hrvatskim trobojnicama. U četiri sata ujutro krenuli u Zagreb kako bi, kazalo je novinarima nekoliko promrzlih djevojaka, skandirali “Dragane, Dragane...”

Nisu za to, kažu, plaćeni, a Primorca podupiru jer se brine o mladima. Maloljetnici su, kaže Darijo Čerepinko iz Primorčeva stožera, dobili pisano dopuštenje roditelja da mogu doći na skup.

Crveni tepih

Predstavljanje je bilo pomno režirano. Do pozornice s koje se Primorac obraćao publici bio je položen crveni tepih. Objavu kandidature bivšeg ministra u vladi Ive Sanadera pratili su taktovi klapske pjesme “Croatio iz duše te ljubim”, kojom je i Sanader u kampanji 2007. motivirao svoje birače. Primorcu su potporu dala mnoga poznata lica: pjevači Tereza Kesovija i Ivan Mikulić, sportaši Zoran Primorac, Franjo Arapović, Giovanni Rosso, Branko Cikatić, Nikolaj Pešalov..., dizajner Boris Ljubičić, glumac Vedran Mlikota..., Petar Lovrić, predstavnik branitelja.

Komentara 121

KI
kiseljali
09:18 10.11.2009.

doista je sličan obami, a zašto ne bismo glasovali za njega? nije on tako loš kako na prvi pogled itgleda.... glasam za ovoga drečka..

GR
Gradinar
10:14 11.11.2009.

Samo Miro, samo Hebrang, samo...... Nije dovoljno biti samo snažno nacionalno osvješten, niti imati retoriku skepse prema suvremenim integracijama i međunarodnim izazovima. Primorac je zbog svoga kozmopolitizma i međunarodnoga ugleda upravo najveće jamstvo za očuvanje nacionalnoga identiteta, jer se on već u svom predpolitičkom životu nametnuo i kao svjetski čovjek i kao Hrvat! A gdje nam je tada bio Miro? Gdje su konačno svi ostali bili? Tko za njih zna van granica ove zemlje, a i to duguju ustajalim i nepromjenjivim političkim odnosima. Primorac dolazi, njegovo je ovo vrijeme, a njegova međunarodna osobna pozicija daje mu snagu vratiti naciji ponos.

DM
dom_man
12:22 09.11.2009.

Primorac ima veliku manu: kandidat je u Hrvatskoj. Bilo gdje u svijetu bi bio favorit ali u zemlji poput Hrvatske njegove šanse su malene iako mu držim fige i dajem glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije