Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drive in ljekarna

Osječki arhitekti Bruno i Predrag Rechner opet nominirani za prestižnu nagradu

Foto: Romulić & Stojčić
1/2
09.02.2018.
u 12:33

Radi se o arhitektonskoj nagradi koja promovira realizirane i konceptualne projekte, izvrsnost u arhitekturi i urbanizmu, arhitektonsku različitost, nove ideje i njihovu primjenu diljem svijeta.

Projekt i realizacija Drive-IN ljekarne u Osijeku, arhitekata Brune i Predraga Rechner, nominiran je za prestižnu internacionalnu arhitektonsku nagradu S.ARCH 2018.

Radi se o arhitektonskoj nagradi koja promovira realizirane i konceptualne projekte, izvrsnost u arhitekturi i urbanizmu, arhitektonsku različitost, nove ideje i njihovu primjenu diljem svijeta.

- Već sama nominacija projekta u kategoriji poslovne / javne zgrade je ogroman uspjeh. Istovremeno je veliko priznanje i poticaj za daljnji rad u stvaranju i promicanju suvremene arhitekture u prostoru u kojem živimo i radimo. Osim za nas, ovo je i velika promocija grada kojeg smo još jednom uvrstili u vrh suvremene svjetske arhitekture, navode ovi osječki arhitekti dodajući kako je investitor projekta Ljekarna Triplolski.

Govoreći o projektu pojašnjavaju kako je koncept Drive-IN ljekarne, otvorene 0-24 sata, potpuna novost u Hrvatskoj. Radi se o ljekarni u kojoj je lijekove, osim standardnog preuzimanja, moguće preuzeti i iz automobila. Odabir lijekova vrši se putem touch screena, a sortiranje i isporuka putem centralnog robota koji je prvi puta instaliran u Hrvatskoj.

Internacionalna arhitektonska konferencija o arhitekturi i izgrađenom okolišu, ove godine održat će se u Veneciji, na kojoj će se uz brojna predavanja svjetski renomiranih arhitekata, održati i prezentacija projekata nominiranih za nagradu pred stručnim žirijem nakon čega će biti proglašeni najbolji. Inače, ovo je šesta nominacija arhitekata Rechner za svoje radove. Do sada su bili nominirani s projektima Autobusnog kolodvora u Osijeku i Trga Slobode u Osijeku, s kojima su obišli izložbe od Singapore-a, Milana pa sve do New Yorka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije