Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nataša Novaković:

'Realna je mogućnost da budemo smijenjeni. Mi smo spremni na sve'

Nataša Novaković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
04.12.2018.
u 21:14

Na pitanje koliko je ta mogućnost realna odgovorila je da ne zna i da ne bi procjenjivala

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković rekla je večeras kako misli da je realna mogućnost da bude smijenjena.

Gostujući u Dnevniku Nove TV na izjavu novinara "Novim zakonom ako bude usvojen, a bit će usvojen, može vam se dogoditi i da budete smijenjeni" odgovorila je:

- Da, mislim da je to realna mogućnost. 

Nataša Novaković
1/12

Na pitanje koliko je ta mogućnost realna odgovorila je da ne zna i da ne bi procjenjivala. Na pitanje je li spremna za tu realnu opciju odgovorila je:

- Mi smo spremni na sve.

Govoreći o novom zakonu rekla je da od 1. lipnja nemaju nikakve službene informacije.

- Mi smo se očitovali u postupku e-savjetovanja, poslali smo dopis ministru Kuščeviću s našim primjedbama, i nakon toga nemamo nikakve službene informacije. Ono što smo neslužbeno saznali jest da je u postupku - negdje - rekla je. 

Povjerenstvo je, podsjetimo, odlučilo da ministar financija Zdravko Mamić, iako nije bio u sukobu interesa, povrijedio načela obnašanja javne dužnosti.

- Gospodin Marić je radio u Agrokoru i još je Povjerenstvo u prethodnom sazivu utvrdilo da nema sukoba interesa kod pokretanja postupka, a s obzirom da gospodin Marić nema pravo povratka na radno mjesto u Agrokoru, nema rodbinske veze niti ima dionice u Agrokoru. Međutim, on je sam rekao da će se izuzeti iz svih radnji koje se tiču Agrokora. Kako su informacije curile u određenim vremenskim razmacima, nakon što smo donijeli raniju odluku da nije povrijedio načela, došlo je do nekih novih momenata, novih informacija - to je sastanak 19. veljače 2017. godine, kao i čitav niz sastanaka i predlaganja osobe u ovu tzv. skupinu Borg, dakle, direktno sudjelovanje - rekla je Novaković.

Pogledajte i videokomentar Ive Boban-Valečić o odluci Povjerenstva:

Komentara 90

MA
matti
21:54 04.12.2018.

Ministar financija Zdravko Mamic???

BR
brojevi
22:06 04.12.2018.

Povjerenstvo o sukobu interesa, kao i DORH, u svojoj biti političko je tijelo i služi kao suport i produžena ruka propale partije i njihovih jataka koji raznoraznim iskonstruiranim aferama i poluistinama siju sjeme razdora i zla u hrvatsko društvo. Zato bi bilo lijepo da ova hrpica samovažnih osoba, spremnih na sve, budu za doma spremne i prime se za njih primjerenijeg posla na veselje članova svojih obitelji.

Avatar puky
puky
21:47 04.12.2018.

Prije su bila sjela na kojima su bebe ogovarale sve u selu i odlučivale po svojim mjerilima tko je pošten a tko heben. Sad u moderno demokratsko doba imamo ovo povjerenstvo no se nisu odmakli ni milimetar od načela po kojima su babe dijelile osobe na dobre i loše, čestite i nečasne, poštene i nepoštene. Ako ima potrebe za ovim sudištem onda treba precizno propisati pravila po kojima će donositi odluke. Posebice temeljito treba opisati sve situacije u kojima dužnosnici čine prekršaje u svezi sukoba interesa. Recimo nitko ne može samovoljno odrediti da je kumstvo u istoj ravni sa rodbinskom vezom ako to nije izričito određeno zakonom o radu povjerenstva. Sunce mu žarko milijun puta su veći prijatelji i braća po oružju oni koji su branili Vukovar, Šibenik, Osijek i svaki drugi naš grad, mjesto naselje, probijali skupa prve crte obrane u našim vojno redarstvenim operacijama i jedan drugome bi sto puta prije pogodovali nego nekom kumu ili bratiću kojega ne želimo vidjeti jer je pobjegulja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije