Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Realna je mogućnost da budemo smijenjeni. Mi smo spremni na sve'

Na pitanje koliko je ta mogućnost realna odgovorila je da ne zna i da ne bi procjenjivala
04. prosinca 2018. u 21:14 90 komentara 12186 prikaza
Nataša Novaković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković rekla je večeras kako misli da je realna mogućnost da bude smijenjena.

Zdravko Marić Martina Dalić Afera agrokor Povjerenstvo: Dalić i Marić povrijedili načela obavljanja javne dužnosti

Gostujući u Dnevniku Nove TV na izjavu novinara "Novim zakonom ako bude usvojen, a bit će usvojen, može vam se dogoditi i da budete smijenjeni" odgovorila je:

- Da, mislim da je to realna mogućnost. 

Nataša Novaković
1 / 12
Vlada - sjednica

Na pitanje koliko je ta mogućnost realna odgovorila je da ne zna i da ne bi procjenjivala. Na pitanje je li spremna za tu realnu opciju odgovorila je:

- Mi smo spremni na sve.

Govoreći o novom zakonu rekla je da od 1. lipnja nemaju nikakve službene informacije.

- Mi smo se očitovali u postupku e-savjetovanja, poslali smo dopis ministru Kuščeviću s našim primjedbama, i nakon toga nemamo nikakve službene informacije. Ono što smo neslužbeno saznali jest da je u postupku - negdje - rekla je. 

Zdravko Marić Martina Dalić SMATRA DA NIJE KRIV Marić najavio osporavanje odluke Povjerenstva za sukob interesa

Povjerenstvo je, podsjetimo, odlučilo da ministar financija Zdravko Mamić, iako nije bio u sukobu interesa, povrijedio načela obnašanja javne dužnosti.

- Gospodin Marić je radio u Agrokoru i još je Povjerenstvo u prethodnom sazivu utvrdilo da nema sukoba interesa kod pokretanja postupka, a s obzirom da gospodin Marić nema pravo povratka na radno mjesto u Agrokoru, nema rodbinske veze niti ima dionice u Agrokoru. Međutim, on je sam rekao da će se izuzeti iz svih radnji koje se tiču Agrokora. Kako su informacije curile u određenim vremenskim razmacima, nakon što smo donijeli raniju odluku da nije povrijedio načela, došlo je do nekih novih momenata, novih informacija - to je sastanak 19. veljače 2017. godine, kao i čitav niz sastanaka i predlaganja osobe u ovu tzv. skupinu Borg, dakle, direktno sudjelovanje - rekla je Novaković.

Pogledajte i videokomentar Ive Boban-Valečić o odluci Povjerenstva:

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • matti:

  Ministar financija Zdravko Mamic???

 • brojevi:

  Povjerenstvo o sukobu interesa, kao i DORH, u svojoj biti političko je tijelo i služi kao suport i produžena ruka propale partije i njihovih jataka koji raznoraznim iskonstruiranim aferama i poluistinama siju sjeme razdora i zla u hrvatsko društvo. Zato ... prikaži još! bi bilo lijepo da ova hrpica samovažnih osoba, spremnih na sve, budu za doma spremne i prime se za njih primjerenijeg posla na veselje članova svojih obitelji.

 • Avatar puky
  puky:

  Prije su bila sjela na kojima su bebe ogovarale sve u selu i odlučivale po svojim mjerilima tko je pošten a tko heben. Sad u moderno demokratsko doba imamo ovo povjerenstvo no se nisu odmakli ni milimetar od načela po ... prikaži još! kojima su babe dijelile osobe na dobre i loše, čestite i nečasne, poštene i nepoštene. Ako ima potrebe za ovim sudištem onda treba precizno propisati pravila po kojima će donositi odluke. Posebice temeljito treba opisati sve situacije u kojima dužnosnici čine prekršaje u svezi sukoba interesa. Recimo nitko ne može samovoljno odrediti da je kumstvo u istoj ravni sa rodbinskom vezom ako to nije izričito određeno zakonom o radu povjerenstva. Sunce mu žarko milijun puta su veći prijatelji i braća po oružju oni koji su branili Vukovar, Šibenik, Osijek i svaki drugi naš grad, mjesto naselje, probijali skupa prve crte obrane u našim vojno redarstvenim operacijama i jedan drugome bi sto puta prije pogodovali nego nekom kumu ili bratiću kojega ne želimo vidjeti jer je pobjegulja .