Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavili prekid bunta

Reakcije na mogući odlazak branitelja iz Savske 66

23.07.2015., Zagreb - Ivo Josipovic predsjednik stranke Naprijed Hrvatska odrzao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je govorio o arbitrazi u granicnom sporu Hrvatske i Slovenije
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
21.08.2015.
u 19:23

Razmišlja se o micanju šatora i kraju prosvjeda

Ivo Josipović, bivši predsjednik

Dok nije postala očita narav prosvjeda, koristio je desnici, privremeno joj je donio poene. Kako su građani postupno prepoznali o čemu se radi, počeo je štetiti desnici.

Predrag Matić, ministar branitelja

E, u tome ih podržavam, neka branitelji izađu na izbore, to je pravi način da se vidi njihova politička snaga. Tvrde da iza njih stoje svi branitelji, pa neka osvoje jednu trećinu u parlamentu.

Josip Klemm, jedan od vođa prosvjeda

Prosvjed je bio uspješan, šator je postao simbol, a branitelji nisu nikada imali veću medijsku pažnju. Kada je riječ o izlasku branitelja na izbore, sve je moguće.

Dražimir Jukić, šef veterana

Više smo puta dokazali da iza nas ne stoji nijedna politička opcija, da je nama netko upravljao odavno nas ne bi bilo u Savskoj. Vidjet ćemo hoćemo li na izbore.

Žarko Puhovski, politički analitičar

Sva zaoštravanja na desnici pogoduju SDP-u. Stožer u Vukovaru to je shvatio prije vođa prosvjeda u Savskoj. Takve situacije iz fokusa izbacuju važne teme...

don Damir Stojić

To je pozitivna, mudra i razborita odluka. Kao što su 1991. išli iz nestranačkih motiva braniti Hrvatsku, tako i sada razborito postupaju kako se nitko s političke scene ne bi vezao na njih u kampanji.

pater Ivan Ike Mandurić, isusovac

Ne želimo gledati branitelje koji se muče i iscrpljuju. Svima nam mora biti jasno da svi, a ne samo branitelji, moramo braniti vrijednosti naše domovine.

>> Josip Klemm: Razmišljamo o micanju šatora iz Savske

>> Vratili se u Savsku: 'Tko je dozvolio da hrvatske branitelje napadne hrvatska policija?'

Komentara 30

Avatar juricamesko
juricamesko
20:14 21.08.2015.

a nista niste pitali Stevicu Mesica

ZR
Ze Roberto u
20:10 21.08.2015.

Najvaznije je misljenje drugova Josipovica i Matica,Puhovski je poznati zagovornik svega Hrvatskog; Jos samo treba misljenje Pupavca....... Samo za iformaciju: slika I tekst o susretu Gotovine i Karamarka,Dilbera i Kalmete u Zadru nastala je iz portala VL u roku odmah......

DU
Deleted user
20:22 21.08.2015.

Sjetimo se što je bilo prvo - batinanje vukovarskih branitelja zbog tabli na ćirilici i kad su vidjeli kako su nemilosrdni u razbijanju braniteljskih glava, onda su odlučili organizirati prosvjed "pod pendžerima" Ministarstva - s izravnom prijetnjom Vladi ukoliko bi i tamo krenula silom. Ukratko, nema akcije bez reakcije - braniteljski šator je bio samo reakcija na nasilje pendrekaša Ostojića. Kasnije su esdipi mufljuz efendije uspjele sebe prikazati kao lučonoše mira i skandinavskih normi, a branitelje kao nasilnike - u zbilji su branitelji reagirali jer se valjda mrtvi branitelji u vukovarskom kraju u grobovima okreću zbog ćirilice. Tko meni ne vjeruje kako počelo, eno legendarne tražilice pa utipkajte. Zaključno, prosvjed je nastao zbog niza provokativnih poteza sadašnje Vlade koji su teško uvrijedili branitelje. Njihov potencijal za drž. udar je bio nikakav, to im uopće nije bila ideja vodilja, nego da se prestane silu primjenjivati na branitelje bez kojih RH ne bi danas ni bilo... Tko to nije razumio, eno ga na esdipi listi za izbore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije