Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska komora medicinskih sestara

Razriješeno Vijeće HKMS-a, Gazić vraćen na mjesto predsjednika

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
29.06.2021.
u 15:40

Članovi Skupštine su sa 63 glasa za, 2 glasa protiv i 11 glasova suzdržanih izglasali nepovjerenje i razriješili Vijeće HKMS-a

U utorak je na održanoj izvanrednoj sjednici Skupštine Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS) Mario Gazić vraćen je na mjesto predsjednika. 

Članovi Skupštine su sa 63 glasa za, 2 glasa protiv i 11 glasova suzdržanih izglasali nepovjerenje i razriješili Vijeće HKMS-a zbog protustatutarnog načina rada i protustatutarnog donošenja odluka. Skupština HKMS-a je također poništila sa 69 glasa za, 2 glasa protiv i 5 suzdržana protustatutarnu odluku Vijeća Komore od 16. lipnja 2021. o razrješenju predsjednika Komore Marija Gazića čime je Gazić vraćen na mjesto predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara, navodi se u priopćenju.

- Stvarni razlog mojeg razrješenja bio je pokušaj privatizacije Komore od strane pojedinih članova sad već bivšeg Vijeća te sprečavanje uvođenja izbornog modela jedan član, jedan glas za vodstvo Komore, za koji se zalažem. Takav izborni model onemogućit će bilo čiju privatizaciju Komore i dodatno je demokratizirati, poručio je Gazić.

VIDEO Što je zapravo delta soj koronavirusa i koliko je opasan?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije