Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksplozija

Raznio se pred restoranom punim gostiju, najmanje 21 osoba poginula

Napad Afganistan
Foto: Reuters/PIXSEL
1/7
18.01.2014.
u 08:41

Osim bombaša koji se raznio pred restoranom, među goste su upala i dva napadača te počela nasumično pucati.

Najmanje 21 osoba poginula je u napadu bombaša samoubojice u Kabulu u Afganistanu.

Bombaš je za metu uzeo libanonski restoran koji je u petak u trenutku napada bio pun gostiju. Među poginulima mnogo je civila i čak 13 stranih državljana koji su u Afganistanu bilo dio mirovne misije UN-a. Među poginulima su državljani Velike Britanije, Kanade i Libanona te državljani Afganistana.

Osim bombaša koji se raznio pred restoranom, među goste su upala i dva napadača te počela nasumično pucati.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, piše Reuters.

>>Ispovijest djevojčice koju su natjerali na samoubilački napad

>>Djevojčica pokušala izvesti samoubilački napad u Afganistanu

Komentara 8

XA
xaron
18:34 18.01.2014.

Kad u vojnim operacijama u Afganistanu poginu i civili svi su opravdano ogorčeni , a najglasniji su razni NVO . U ovom ( i mnogim sličnim ) slučaju jedina meta napada su bili civili a nitko od dezurnih NVO se ne oglašava i ne osuđuje izvrsioce napada niti njihove nalogodavce. Ispada da je politički korektno osudivati samo greške Zapada pa bile one i nenamjerne te da se zlocini ostatka svijeta trebaju tolerirati ma kako okrutni i planirani oni bili.Ova dvolicnost svih tih NVO samo ohrabruje razne terorističke organizacije da nastave sa ovom okrutnosti praksom.

PA
patria
12:46 18.01.2014.

Jedina je istina to da je ovo jedan veoma brutalan masakr izvršen nad stranim i afganistanskim civilima od strane fanatičnih hladnokrvnih ubojica koji nemaju nikakvo poštovanje ni prema tuđem ni prema svom vlastitom životu, a među bešćutno pobijenim žrtvama je bilo i djelatnika međunarodnih organizacija koje aktivno sudjeluju u obnovi i razvoju Afganistana, i običnih domaćih gostiju, kao i osoblja restorana i zaštitara koji su pokušavali spasiti živote gostiju. Inače do sada je osujećeno više pokušaja ovakvih terorističkih napada u samom Kabulu, a koji su bili osmišljeni tako da izazovu što veći broj civilnih žrtava i nanesu što veću štetu i udarac naporima da Afganistan jednom konačno samostalno profunkcionira kao samoodrživa i relativno normalna zemlja koja neće biti kao prije samo sinonim za propalu zemlju, konstantan višedesetljetni rat, terorizam, vjerski ekstremizam, narko bande i izbjeglice.

JA
jadranskomore
07:36 19.01.2014.

Hehehe kak ovi mudjahedini veruju u bedastoce njihovih se fova koji im obecavaju nebo, a sami ne veruju u to ina ce bi oni prvi otislji u paradis hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije