Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sestra vođe talibana

Ispovijest djevojčice koju su natjerali na samoubilački napad

Foto: Youtube Screenshot
1/2
14.01.2014.
u 20:35

- Bila sam uplašena, a on mi je uzeo prsluk i snažno me udario, priča Spozhmai

Spozhmai, djevojčica iz Afganistana koju je policija prije sedam dana spriječila u pokušaju da se raznese prslukom s eksplozivom, medijima je ispričala svoju priču.

Mlada djevojka, koja tvrdi da ima samo devet godina, zadržana je na kontrolnoj točki u južnom Afganistanu gdje je pronađena noseći samoubilački prsluk, javlja BBC. Smatra se da je djevojčica sestra poznatog zapovjednika talibana koji ju je nagovorio da napadne pograničnu policiju.

 - Bilo je kasno navečer, hodža je zvao na molitvu, a moj brat me je izveo van i rekao da obučem prsluk s eksplozivom. Pokazao mi je kako se njime upravlja, a ja sam ga pitala 'što ako ne proradi', a on je odgovorio: 'Ne brini, radit će', priča Spozhmai.

 - Bila sam uplašena, a on mi je uzeo prsluk i snažno me udario. Tad mi ju je vratio i ostavio me u blizini kontrolne točke te rekao da ga moram aktivirati. Obzirom da je bio teži nego obično, shvatila sam da je to samoubilački prsluk, nastavlja svoju priču Spozhmai.

Djevojčica tvrdi kako joj je brat rekao da će nakon što aktivira prsluk 'preživjeti, ali će oni umrijeti'.

 - Znala sam da je to samoubilački prsluk te da ću i ja umrijeti. Tad se vratio kući, a ja sam ostala na kontrolnoj točki u blizini naše kuće. Noć sam provela u pustinji, a idućeg dana pronašao me je muškarac i odveo zapovjedniku kojem sam sve ispričala. On mi je rekao da se vratim kući, no ja sam mu odgovorila kako me tamo tuku, na što je on rekao: 'Ako ne želiš kući, odvest ćemo te u Lashkar Gah' (glavni grad pokrajine Helmand.

Čak i ako mi vlada zajamči sigurnost, ne vraćam se jer će se tako nešto opet ponoviti, kaže Spozhmai čiji je otac došao po nju, a ona mu je odgovorila kako će se prije ubiti nego poći s njim.

>> Djevojčica pokušala izvesti samoubilački napad u Afganistanu

Komentara 2

MA
mannheim
22:02 14.01.2014.

..nije zalud da se zovu ..zemlje "treceg svijeta"..svijet kojem ne pripadamo i koji ne razumijemo... osobno se i ne trudim razumjeti.....moje je dijete za mene centar zivota i svijeta,, fokus,.. fokus iz koga proizlaze sve moje najljepse zelje i sva moja najbolja nastojanja da joj samo bude dobro i lijepo u zivotu.... ......

PA
pancake
21:36 15.01.2014.

divljaci. treba ih sve po kratkom postupku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije