Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi put u tri tjedna

Razbijeno staklo na prostorijama Zajednice Hrvata u Banjoj Luci

Foto: Ured dopredsjednika RS
27.06.2016.
u 15:30

U Zajednici Hrvata drže kako bi bila prevelika slučajnost da se isto kazneno djelo ponovi dva puta u nepunih mjesec dana

Na prostorijama Zajednice Hrvata i hrvatskih kulturnih udruženja u Banjoj Luci u nedjelju ujutro ponovno je razbijen stakleni izlog. Iz Ureda dopredsjednika RS Josipa Jerkovića upozoravaju kako je to drugi put u samo tri tjedna da je počinjeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari na prostorijama koje koristi ova zajednica.

Zbog sumnje u počinjenje spomenutog nedjela, policija RS-a uhitila je 20-godišnjeg S. Č. iz Banje Luke. Nakon završene kriminalističke obrade, uz suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog tužiteljstva Banja Luka, osumnjičeni je pušten na slobodu, a protiv njega će biti podneseno izvješće za počinjeno kazneno djelo, naveli su iz policije.

U Zajednici Hrvata drže kako bi bila prevelika slučajnost da se isto kazneno djelo ponovi dva puta u nepunih mjesec dana. – Oštro osuđujem svaki oblik vandalizma i iskreno se nadam da se ovako nešto više neće ponoviti. Ovim putem pozivam Ministarstvo unutarnjih poslova RS da privremeno pojača policijske ophodnje oko prostorija koje koristi Zajednica Hrvata – naveo je u svom priopćenju dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković.

Komentara 6

Avatar jumanji
jumanji
18:36 27.06.2016.

očigledno ima još ljudi tamo koji mrze hrvate

BA
bakulušić
15:49 27.06.2016.

Kad granicu Republike Srpske pomaknu na Brčko pa prema jugo-istoku i tako je svedu na mjeru koja joj pripada, bit će manje razbijanja a više kmečanja.

Avatar mama mia
mama mia
13:35 28.06.2016.

To mu dođe ko milo za drago Balkanska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije