Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Banjoj Luci

Kovač poručio Hrvatima u RS-u da nisu zaboravljeni

miro kovač
Foto: Vedran Balen
17.06.2016.
u 13:54

On se složio s mišljenjem svojih domaćina kako treba nastaviti dobru suradnju i povećati ulaganja u projekte koji su značajni za Hrvate u ovom entitetu.

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač obećao je na sastanku s dopredsjednikom Republike Srpske Josipom Jerkovićem i ministrom za izbjegle i raseljene u Vladi RS Davorom Čordašem u Banjoj Luci kako će Hrvatska i dalje nastaviti skrbiti o Hrvatima u BiH koji su ravnopravni s druga dva naroda u toj zemlji. On se složio s mišljenjem svojih domaćina kako treba nastaviti dobru suradnju i povećati ulaganja u projekte koji su značajni za Hrvate u ovom entitetu.

– Projekti za Hrvate u RS-u važni su kako bi se mogli jače gospodarski razvijati, zapošljavati te time dati doprinos cjelokupnoj Bosni i Hercegovini i njezinu boljitku. Snažno ćemo podupirati BiH u nastavku njezina europskog puta. Uvjeren sam kako će upravo Hrvati u BiH biti snažan pokretač te zemlje u EU – rekao je Kovač.

Jerković se zahvalio ministru Kovaču što je posjetio Banju Luku i time dao dobru poruka Hrvatima u RS-u kako ih Hrvatska nije zaboravila. On je ponovio kako je potrebno povećati ulaganja u projekte obnove, infrastrukture i održivog povratka u ovom entitetu od strane hrvatskih državnih ureda za provođenje programa pomoći, koji sada iznose minimalnih 8 posto od ukupnih sredstava za Hrvate u BiH. Također se zahvalio na produljenju rada graničnog prijelaza za međunarodni putnički promet Hrvatska Dubica – Kozarska Dubica na razdoblje od tri mjeseca. 

>> Milorad Dodik može razgovarati o BiH i Hrvatskoj, ali ne i o Srbiji i Hrvatskoj

Komentara 15

R1
R1971D
14:19 17.06.2016.

Pa Hrvata u RS za 20 godina neće ni biti...dragi Kovaču stranka kojoj ti pripadaš potpisivanjem Dejtonskog sporazuma, 1995 godine zadala je smrtni udarac Hrvatima u RS..U cijeloj RS Hrvata nema ni 10% od predratnog broja, a kad umru ovi stari koji su se tamo vratili ( 60-70 godišnjaci) neće biti nitko..zato i kažem da za 20 godina Hrvata neće ni biti u RS...a ti svoje floskule o tome da neće biti zaboravljeni pričaj nekome drugome, oni ionako žive od pomoći koju im šalju djeca iz inozemstva, a da čekaju na RH ili ne do Bog Dodiga, umrli bi svi od gladi..

GA
Gastarbeiter2
14:24 17.06.2016.

Molio bih HDZ da se ne brine za Hrvate u Bosni, unistice i ono malo što je ostalo!

Avatar deziderij
deziderij
14:27 17.06.2016.

Uvijek je bolje pametno šutiti nego baljezgati i u lice lagati. I to javno. Pa ovaj ne zna gdje je šupalj a poručuje kako Hrvati u RS nisu zaboravljeni.Za koga misli da mu je prodao muda pod bubrege ? Bljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije