Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon višemjesečnog istraživanja

Razbijena kriminalna skupina koja se bavila preprodajom droge, uhićen i državljanin Srbije

Droga
PU međimurska
10.06.2021.
u 10:16

Podneseno je deset optužnih prijedloga nadležnom sudu zbog prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja razbijena je kriminalna skupina koja se bavila preprodajom droge.

U utorak u jutarnjim satima na nekoliko adresa na području Međimurske županije, temeljem naloga nadležnog suda izvršene su pretrage domova i drugih prostorija koje koriste 38 i 52-godišnjaci te 24, 43 i 65-godišnjakinje.

- Prilikom pretraga te tijekom provođenja više mjesečnih aktivnosti policije ukupno je ostvareno 28 zapljena droga te pronađeno i privremeno oduzeto više komada PVC smotuljaka sa sadržajem materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 300 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na drogu kokain mase 15 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na drogu amfetamin mase 130 grama, 44 komada tableta droge MDMA, nekoliko mobilnih uređaja i digitalnih vaga za precizno vaganje te novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna za koji se sumnja da je ostvaren preprodajom droga - kažu u PU međimurskoj. 

Preliminarnim testom uzoraka oduzetih materija dobivene su pozitivne reakcije na prisustvo psihotropnih tvari, dok će ostaci biti proslijeđeni u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu na toksikološko vještačenje.

U popodnevnim satima su uhićeni 38-godišnji državljanin Srbije te 24, 43 i 65-godišnjakinje s područja općine Nedelišće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 38 i 52-godišnjaci te 24, 43 i 65-godišnjakinje, počinili više kaznenih djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su uhićeni u srijedu i predani pritvorskom nadzorniku PU međimurske. Podneseno je deset optužnih prijedloga nadležnom sudu zbog prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge. 

Komentara 2

SO
Sir Oliver
07:14 17.06.2021.

Najbolje mi je ovo kad kazu privremeno oduzeto, kao evo, uskoro ce to policija vlasniku vratiti, samo da pogledaju nesto. Mozes mislit!

DU
Deleted user
12:18 10.06.2021.

E kad bi korupirane politicar malo pretresli nasli bi iste kolicine kokaina e i staje s onih 48 miliardi eura sto je Sanader spremio u Austrisku banku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije