Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Ravnatelju Zorin doma Zvonimiru Ilijiću nedostaje 30.000 km?!

'karlovac zvonimir ilijic sa gradonacelnikom damirom jelicem, 270709 photo: kristina stedul fabac/vecernji list'
'kristina stedul fabac'
10.06.2011.
u 09:31

Utvrđeno je da je službena Škoda prešla 160.000 km, putnim je nalozima opravdano 130.000, pa je nastala šteta od 21.000 kn

"Da, dobili ste Zvonimira Ilijića...Halo, halo, tko to zove, ne čujem vas...", i veza se prekinula. To je bio jedini komentar na pozive i poruke koje smo jučer slali ravnatelju karlovačkog kazališta. Signal, ali samo s druge strane, počeo se gubiti nakon što mu je rečeno da ga treba novinar Večernjaka, a nakon toga, unatoč brojnim pokušajima, nismo uspjeli dobiti prvog čovjeka kazališta. A zapravo smo samo htjeli čuti njegovu stranu priče.

Zloporaba položaja

Naime, ravnatelja karlovačkog Zorin doma Zvonimira Ilijića policija je kazneno prijavila za zloporabu položaja i ovlasti. Po službenim informacijama, tereti ga se za korištenje službenog vozila u privatne svrhe, čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist od 21.000 kuna te za isti iznos oštetio karlovačko kazalište.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnjak iz Zagreba, od 7. studenoga 2007. godine do 17. siječnja 2011. godine, kao odgovorna osoba kulturne ustanove u Karlovcu, iskoristio svoj položaj te je protupravno koristio službeno vozilo za svoje potrebe, a bez odgovarajućeg rješenja osnivača – stoji u priopćenju policije.

Ravnatelj Ilijić nema, poput nekih njegovih kolega, čelnih ljudi gradskih tvrtki i ustanova, rješenje kojim mu se automobil dodjeljuje na 24-satno korištenje.

To, po zakonskim normama, znači da za svako korištenje automobila mora postojati ispunjen putni nalog.

Neslužbeno doznajemo da su sve informacije o nezakonitom korištenju službenog automobila policiji dostavljene iz Zorin doma.

Kasnije je pregledom službenih dokumenata Zorin doma policija utvrdila da je službena Škoda Octavia prošla više od 160.000 kilometara. S druge strane, putnim nalozima pokriveno je tek 130.000 kilometara.

Rekao Kazališnom vijeću

Ravnatelja Ilijića tako se tereti za štetu koju je prouzročio vozeći službeni automobil, iako to nije bilo ni na kakav način opravdano putnim nalozima. Još je neizvjesno, stoga, hoće li ga se teretiti i za amortizaciju automobila. Time bi se konačan iznos štete, što će točnije biti utvrđeno tijekom istrage, mogao popeti gotovo do 200.000 kuna.

No, po riječima Marijana Stavljenića, koji je bio na čelu Kazališnog vijeća Zorin doma 2007., ravnatelj Ilijić Vijeće je obavijestio o tome da će koristiti službeni automobil 24 sata.

 – Budući da odobravanje toga nije u nadležnosti Kazališnog vijeća, nego Grada, mi smo tu informaciju saslušali i uputili ga na osnivača – kazao je Stavljenić.

 Ilijić je korištenje službenog vozila opravdao time da mora obilaziti kazališta kako bi osigurao jeftinije predstave.

 Prije nekoliko je godina odbačena prijava protiv njega po kojoj je naplaćivao putne troškove za putovanje na posao iz Zagreba, iako je živio u Karlovcu.

Komentara 7

BR
biba riba
10:47 10.06.2011.

Više košta istraga, nego šteta, koje uopće nema !! Ljubomorna smeća svuda oko nas !! Ali vraća se Sanader pa ćemo počistiti te inspekcije !! Letit će perje !!

AL
almador
10:49 10.06.2011.

Cudo nevidjeno, na toliku kilometrazu neopravdano je skoro pa 25 km dnevno, tolike silne km je gospodin ravnatelj prosao svaki dan , u prosjeku, za svoje? potrebe. U isto vrijeme se vozaci sluzbenih auta raznih aparticika i HDZ i policijee i SDp i silnih stranaka navazaju sim i tam a da to nitko ne kontrolira, Ilijic je \" ukrao\" svaki dan nekih 10 kuna nafte i to je problem. Kad ce se policija poceti baviti pravim problemima, pravim kradjama, kradjama u milijunima kuna. Zamislite samo napisati tu gomilu putnih naloga za tih 130 000 km, i da je dodao koji km b io bi posten i nebi ukrao, a ti budi posten i spremi se da budes i xxben. Vjerujem da je jedino sto ovoj zemlji moze pomoci- isaljevanje svih njenih nezadovoljnih stanovnika, pa kad drzavni vlasnici nasih dusa i nase imovine ostanu sami - onda ce shvatiti da nismo mi ovdje da bi njohove frustracije lijecili nego da su oni ovdje da bi nama zivot trebali uciniti dostojnim i kvalitetnim. Hvatanjem ovakvih \" zlocinaca\" to sigurno nece uciniti.

BR
biba riba
10:45 10.06.2011.

Koje li sramote !! Tko je brojio te kilometre taj je zadnje smeće, ljubomorno !! 30.000 km u 10 godina starosti škode je 3000 km godišnje ili 10 km dnevno !! SMEĆE TKO ZBOG TOGA DIŽE DORH, POLICIJU, POREZNU UPRAVU ITD. Sve zbog 21.000 kuna !! PA gdje mi to živimo !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije