Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog uime Vlade

Plenković: Imamo privremeno rješenje za šefa VSOA-e, potpisao sam odluku

Dubrovnik: Andrej Plenković sudjelovao na panelu  konferencije Dubrovnik Forum 2023.
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
10.07.2023.
u 12:57

Posljednji je dan mandata ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije Ivice Kindera, a nakon sukoba predsjednika i premijera tijekom vikenda trajale su konzultacije na kojima je spor trebao biti riješen.

"Upravo sam potpisao odluku kojom ovlašćujemo jednog djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova sljedećih mjesec dana", rekao je u Dubrovniku premijer Andrej Plenković, javlja N1.

"S obzirom na to da od sutra gospodin Kinder više nije prva osoba VSOA-e, imamo rješenje sa željom, sad to ponavljam još jednom, da se usuglasi novi čelnik VSOA-e. Prijedlog Vlade, a prijedlog je takav da ga je uputio ministar Banožić, uputio ga je u moje ime, to je brigadni general Mijo Validžić, sa svim referencama. Riješili smo sada neposredno situaciju nakon sutra i ostajemo kod prijedloga o kojem se radi", rekao je Plenković. Na upit da komentira odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem rekao je kako se oni ni ne moraju sastati, samo usuglasiti. 

"Možemo se usuglasiti pismeno, možemo preko posrednika. Kao što se u vrijeme Milanovićeva mandata s predsjednicom Grabar-Kitarović usuglašavao ministar Kotromanović. Milanović bojkotira, ignorira, vrijeđa ministra obrane. Dok god budu trajala takva vrijeđanja i pokušaji ponižavanja, teško će biti razgovarati. Banožić je rekao da je spreman razgovarati, ali ja nisam. Ne zbog sebe, nego zbog principijelnosti", zaključio je Plenković.

VEZANI ČLANCI 

 

Podsjetimo, na sastancima Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija koji su trajali cijeli vikend Banske dvore i Pantovčak zastupali su potpredsjednik Vlade zadužen za nacionalnu sigurnost Tomo Medved i savjetnik predsjednika Republike za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić

No, kako je u petak pisao Večernji list, i jedna i druga strana očekivale su da će se danas ipak iznaći rješenje. 

VIDEO Milanovićevo obraćanje

 

 

 

Komentara 24

TR
Trbonja27
13:01 10.07.2023.

Bit će jako zanimljivo pratiti kako će (i hoće li) komentirati Milanović.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
13:05 10.07.2023.

Ima li obitelj tog Validžića ud.ašku prošlost ? Ako nema onda to Milanović sigurno neće supotpisati.

Avatar Kajman
Kajman
14:01 10.07.2023.

Lustracija bi bila lijek za puno toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije