Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ravnateljica srednje škole krivotvorila ocjene kako bi upisala učenike u prvi razred

Iz dosjea učenika uzela je prijavnice i za troje učenika vlastoručno upisala veće ocjene iz pojedinih predmeta u osmom razredu osnovne škole.
16. prosinca 2014. u 18:19 2 komentara 2028 prikaza
imenik
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv tri hrvatske državljanke rođene 1966., 1974. i 1982. godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, računalnog krivotvorenja i poticanja na krivotvorenje.

Prvookrivljenu ravnateljicu srednje škole tereti se da je od srpnja do rujna 2012. godine u prvi razred upisala šest učenika koji nisu ostvarili bodovni prag za upis. Kako bi prikrila nezakonit upis, iz dosjea učenika uzela je prijavnice i za troje učenika vlastoručno upisala veće ocjene iz pojedinih predmeta u osmom  razredu osnovne škole, dok je od drugookrivljene pedagoginje zatražila da to učini i za preostalu trojicu učenika.

Ravnateljicu se tereti i da je zatražila od trećeokrivljene profesorice informatike da izbriše dio tonskog  zapisa sjednice školskog odbora s diktafona i CD-a. Profesorica ju je poslušala.

>>I roditelji i nastavnici nezadovoljni: Vratite đacima ocjene!

>>Zbog lažnih diploma deset vozača Autotroleja pred otkazom

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • jujo:

    Svinje se bolje ponasaju nego te profesorice. Sram ih i stid bilo. Fujjjjjj.

  • kafka:

    I nikome ništa.!!! . . . . . . . . . Uobičajena 'kultura' korupcije i nemorala.!!!!