Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U KLASIČNOJ GIMNAZIJI

Ravnateljica: Situacija je dosta traumatična. Sabranom i brzom reakcijom spriječene su posljedice

Izjava ravnateljice pred Klasičnom gimnazijom
Foto: Dario Topić
1/6
06.03.2023.
u 16:25

Nepoznati muškarac za vrijeme nultog sata za učenike druge smjene ušao je u učionicu i prijetio učeniku

U zgradu zagrebačke Klasične gimnazije danas je u ranim popodnevnim satima u razred, u kojem su bili učenici i nastavnik upala naoružana nepoznata osoba, prema prvim informacijama, nožem. Policija je odmah stigla na mjesto događaja i još uvijek odrađuje razgovore s učenicima. Povodom ovog događaja, izjavu za medije dala je ravnateljica klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić.

"Situacija je dosta traumatična i dogodila se krizna situacija u školi, danas između 13 i 14 sati, oko 15 do 2. Za vrijeme nultuga sata u školu je ušao nepoznati mladi čovjek i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku u razredu. Sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su posljedice, nitko nije ozlijeđen, učenik je sam izašao iz škole. Policija je pozvana, o daljnjem razvoju nemam konkretnije informacije" izjavila je ravnateljica.

Dodala je kako će se stručne službe i nastavnici baviti riješavanjem posljedica "ovog traumatičnog događaja" te da će pomoći učenicima prebroditi situaciju. Ravnateljica je naglasila kako su svi učenici sigurni te da se nastava redovno odvija. Na pitanje kako je moguće da je netko nepoznat ušao u školu, Martinić-Jerčić kazala je kako se radi o vršnjaku učenika kojeg je bilo nemoguće kao takvog izdvojiti iz skupine. "Vjerujem da je iskoristio smjenu turnusa, u trenutku međusmjene ovdje prolazi 700-800 učenika, to je praktički nemoguće kontrolirati" pojasnila je, dodajući kako je muškarac sveukupno u zgradi proveo "nekoliko minuta".

Rekla je da nije vidjela o kojem se točno oružju radilo, a muškarac u rukama nije imao ništa u trenutku kada ga je ona susrela. "U kontaktu sam s ministarstvom i gradskom uredom, imamo njihovu podršku. Napravit ćemo sve u našoj moći da se učenici osjećaju sigurno" rekla je ravnateljica.

 

 

Komentara 5

Avatar Zavratnica
Zavratnica
16:34 06.03.2023.

Je li to ona škola u koju nekažnjeno dolaze mamice kako bi tražile više ocjene jer su utjecajne, a učiteljica pripravnica bude kažnjena? Nije me iznenadilo ponavljanje nasilnog ponašanja obzirom na reakciju kod pritiska nad profesoricom.

MP
medijska_propaganda2
16:41 06.03.2023.

to se dešava jer učenici zlostavljaju jedni druge a škola ne reagira. To traje već decenijama tako. Nekad i profesor dobiju u glavu limenku pa onda dig sene halabuka i zaprijeti ukorom dok ih za đake nije briga. Ostaje da netko od zlostavljanog uzme stvar u svoje ruke i zaprijeti zlostavljaču, ali trebalo bi i njegovim roditeljima doći kući.

ZV
zvezdomor
09:27 07.03.2023.

odmah....vijeće sigurnosti UN sazvati i kontaktirat gđu. Milanović - ona tamo vlada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije