Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBOLJELI OD COVID-19

Ravnateljica pulske bolnice objasnila zašto Istra ima drugačiji pristup

Irena Hrstić i Aleksandar Stojanović
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
1/2
15.04.2020.
u 16:54

U Istri se trenutno 1.072 osobe nalaze u samoizolaciji, a do sada je izliječeno 46 osoba.

Posljednja tri dana uzeti brisovi u Istarskoj županiji pokazali su da nema novooboljeli, što je dobar znak. No, ono po čemu se Istarska županija istaknula jest po činjenici što svi pacijenti kojima je potvrđen COVID-19 u bolnici, bez obzira na to kakve simptome imaju i imaju li ih uopće.

- Mi se ponosimo rezultatima koje imamo, a da bismo se ponosili i dalje onda smtramo da nam je potrebna kontrola pacijenata u bolničkim uvjetima. Jednostavno, ako je pacijent u bolnici možemo cijelo vrijeme kontrolirati simptome i na vrijeme ublažiti simptome ako dođe do pogoršanja. Zbog toga mi imamo više pacijenata s blagom kliničkom slikom -  rekla je ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić, piše Glas Istre. 

Aleksandar Stojanović, ravnatelj HZZJZ-a Istre, kazao je iskustvo pokazalo i kako je za širenje virusa bolje da su zaražene osobe u bolnici, a ne doma. Nadometnuo je dokle god pulska bolnica ima dovoljno kapaciteta za to da će tako i biti. 

Koliki razmak od drugih treba držati ako izađete trčati ili voziti bicikl?

Kazao je kako je od početka izbijanja epidemije ukupno je uzeto 901 briseva, što bi značilo da je bilo 9,21 posto pozitivnih. 

- To je na razini prosjeka Republike Hrvatske - rekao je Stojanović i istaknuo je da se u Istri bilježi dugi niz stabilnih dana, odnosno da je Istra primirila epidemiju.

Dobro stanje već je jučer komentirao Stojanović. 

- Stabilna situacija rezultat je mjera zadnjih dva tjedna - rekao je Stojanović  i naglasio kako je ta ista stabilnost krhka i ovisi o mnogim faktorima među kojima je i veliki broj osoba iz samoizolacije.

- Naročito je zato bitno pridržavati se propisanih mjera i s njima nastaviti. Osim sređene situacije unutar Istarske županije od velike je bvažnosti da daljnje i uže okružnje dobije tu istu stabilnost - rekao je ravnatelj HZZJZ-a Istre, piše Istrain.

Podsjećamo, u Istri se trenutno 1.072 osobe nalaze u samoizolaciji, a do sada je izliječeno 46 osoba. 
 

Komentara 4

HE
Hejterkojimrzisve
18:15 15.04.2020.

Ma dobro, neka su. Sva sreca sto ne postoji ni jedna druga bolest osim korone

Avatar Cinco
Cinco
18:27 15.04.2020.

Evo u 5 slavonskih županija s puno više stanovnika isti rezultati...

XS
XSARA
22:15 16.04.2020.

ALI JOŠ UVIJEK NA UPITE MOJE NISAM DOBIO OBJAŠNJENJE TKO NAS I ZAŠTO MULJA... NAIME, PRATIM GRAFIKONE HZZJ KOJI SE AŽURIRAJU DNEVNO U 14 H. NE ZNAM ZA DRUGO, ALI PRATIM SAMO BROJ OBOLJELIH U ISTARSKOJ ŽUPANIJI. DAKLE, 6 DANA ZA REDOM STOŽER ISTARSKE ŽUPANIJE OBJAVLJUJE DA NEMA NOVOZARAŽENIH... A JA TVRDIM DA JE TO NEISTINA I LAŽ. PRATIM BROJČANO STANJE NA NAVEDENOJ STRANICI KOJU PRENOSI GLAS ISTRE (HVALA IM) TJEDAN DANA ZAREDOM, POČEO SAM PRATITI KAD JE BROJKA U ISTRI BILA 82. I SVAKI SLIJEDEĆI DAN TA BROJKA SE POVEĆAVALA ZA +1!, DOK JUČER NIJE IZNOSILA 86! A ONI KAŽU U OBRAĆANJA JAVNOSTI FA NEMA NOVOZARAŽENIH, U POSLJEDNJIH 6 DANA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije