Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJA JUGOVIĆ

'Bivši ravnatelj je još uvijek djelatnik Centra, nalazi nadzora trebali bi biti gotovi sutra'

Facebook
05.04.2021.
u 12:24

Jugović je na mjesto ravnateljice došla u subotu, nakon što je stari ravnatelj Branko Medunić smijenjen

Nakon što je Hrvatsku jučer potresla vijest o smrti djevojčice (2) koja je preminula zbog teških zadobivenih ozljeda, izjavu za medije dala je vršiteljica dužnosti ravnateljice Centra za socijalnu skrb Nove Gradiške Marija Jugović.

Podsjetimo, Jugović je na mjesto vršiteljice dužnosti ravnateljice došla u subotu, nakon što je stari ravnatelj Branko Medunić smijenjen. Bivši ravnatelj i dalje će biti zaposlenik Centra, no ukoliko se dokažu nepravilnosti, doći će i do otkaza i sankcija.

- Od jučer mi službeno traje mandat, maksimalno godinu dana do imenovanja novog ravnatelja. Bivši ravnatelj je još uvijek djelatnik Centra. Kako je ministar najavio, nalazi stručnog nadzora trebali bi gotovi sutra, najkasnije prekosutra. Ako se dokažu nepravilnosti, mogu se očekivati najteže moguće sankcije, mogući su i otkazi, kazala je Jugović.

- Moja je dužnost je primiti se posla sa svojim djelatnicima. Moram napomenuti da su to stručni ljudi i vjerujem da ćemo uspjeti preispitati sve odluke da se ovako nešto više nikada ne dogodi, kaže.

- Sa svojim djelatnicima obići ću teren i pratit ćemo sve slučajeve da vidimo ima li još takvih slučajeva. Kao što sam najavila, krećemo ispočetka, govori.

Na jednog socijalnog radnika dolazi 200 ljudi, tako da nijedan ravnatelj ne može reći da je dovoljno zaposlenika, kaže v.d. ravnateljice.

- Dolazim iz drugog Centra, ovdje ne poznajem djelatnike i nisam upoznata konkretno sa slučajem. Želim razgovarati s djelatnicima da čujem i njihovu stranu priče. Odriješene su mi ruke i stalno sam u kontaktu s ministarstvom, kaže.

- Svi smo dužni i javljati i prijavljivati slučajeve, a na Centru je da odrađuje svoj posao, kaže.

Da je djelatnica Centra koja se dovodi u vezu sa slučajem djevojčice obolijevala od COVID-a 19, Jugović nije mogla potvrditi, govoreći kako je to samo čula iz medija.

Komentara 20

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:25 05.04.2021.

Sada će socijalni radnici opet tražiti povišicu plaća.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:24 05.04.2021.

Za 2 tjedna sve će se zaboraviti,a takvih slučajeva je bilo i uvijek će biti.Nažalost.

DU
Deleted user
12:30 05.04.2021.

Negdje piše da je sustav izdao ovo dijete. Nije ga izdao sustav nego svi mi. Sa ovakvih slučajeva skreće se pogled, tko nešto zna šuti kako ne bi imao problema sa nasilnicima i svi čekaju da netko drugi reagira. Socijalna radnica može dnevno patrolirati po nekom mjestu ali ako joj ja ne kažem da moj susjed tuče ženu ili djecu njena prisutnost nema smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije