Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČAN SLUČAJ

Istraga otkrila nove detalje: Majka je curici šakama nanijela teške i po život opasne ozljede

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
04.04.2021.
u 13:19

Kako doznajemo, postoji osnovana sumnja i da je majka počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede, odnosno da je u srijedu, 31. ožujka ove godine u obiteljskoj kući u Novoj Gradiški udarcima šakama po glavi i tijelu curici nanijela teške i po život opasne ozljede, svjesna pritom krhkosti djeteta.

Nastavlja se istraga u slučaju teško ozlijeđene dvoipogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške, za čiji se život bore liječnici u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu i čije je zdravstveno stanje i dalje kritično.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu oglasilo se priopćenjem u kojem stoji kako su u subotu, 3. travnja obavljene dokazne radnje prvog ispitivanja hrvatske državljanke rođene 1997. i hrvatskog državljanina rođenog 1994. godine. Riječ je, podsjećamo, o djetetovim roditeljima, 24-godišnjoj majci i 27-godišnjem ocu.

Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv oboje okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela povrede djetetovih prava, kao i da je prvookrivljenica počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede.

- Prvookrivljenica i drugookrivljenik su ispitani zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri kaznena djela povrede djetetovih prava počinjenih u stjecaju. Osnovano se sumnja da su kao roditelji grubo zanemarivali svoje dužnosti podizanja djeteta, odnosno da nisu vodili brigu o zdravlju troje maloljetne djece te su se propustili brinuti o osnovnim higijenskim potrebama i osiguranju higijenskih uvjeta i urednosti prostora u kojem djeca borave - navodi se u priopćenju. Osnovano se sumnja i da su roditelji počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava, odnosno da su usljed fizičkog postupanja prema maloljetnom djetetu (2018.), svjesni pritom da time ugrožavaju psihofizički razvoj djeteta, nanijeli djetetu brojne lake ozljede.

Kako doznajemo, postoji osnovana sumnja i da je majka počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede, odnosno da je u srijedu, 31. ožujka ove godine u obiteljskoj kući u Novoj Gradiški udarcima šakama po glavi i tijelu curici nanijela teške i po život opasne ozljede, svjesna pritom krhkosti djeteta.

Podsjetimo, policija je u četvrtak uhitila roditelje dvoipolgodišnje djevojčice iz okolice Nove Gradiške koja je u srijedu s teškim ozljedama glave i tijela dovedena u novogradišku bolnicu. Dovela ju je njezina majka koja je tada je tvrdila da je dijete palo i ozlijedilo se, no liječnici su i zbog drugih starijih ozljeda koje su pronašli po tijelu slučaj prijavili policiji.

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo prihvatio je prijedlog županijskog državnog odvjetništva i odredio mjeru jednomjesečnog istražnog zatvora prvookrivljenoj majci zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a drugookrivljenom ocu i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, jer je već imao sličnih kaznenih prijava. Oboje su prepraćeni u zatvor u Požegu.

Komentara 38

ED
edvardl
13:41 04.04.2021.

Gdje su imena i nacionalnost? Da je to netko blizak ili nedaj bože iz HDZ-a, objavili bi imena pet koljena unazad!?

YO
yopi
13:46 04.04.2021.

A jadan mali andeo,zelim ti sve najbolje

DU
Deleted user
14:33 04.04.2021.

Razmnožavaju se ko životinje, a postupaju ko neljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije