Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravomoćna presuda

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec smijenjen nezakonito

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
01.04.2021.
u 19:06

Upravno vijeće nikad ga, isticao je, nije upozoravalo ili imalo primjedbe na njegov rad, a nije bio upozoren ni na mogućnost razrješenja. U bolnici smatraju da je ispoštovana sva procedura.

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Čakovcu o protupravnoj smjeni bivšeg ravnatelja Županijske bolnice Čakovec Roberta Grudića. Ta je presuda postala pravomoćna, objavio je međimurski HDZ.

Upravno vijeće bolnice je na sjednici u ožujku 2019. godine smijenilo tadašnjeg ravnatelja Grudića, nakon čega je upravljanje bolnicom preuzeo Tomislav Novinščak, koji je na toj funkciji i danas. Grudić, koji u bolnici radi kao kirurg, u studenom 2016. izabran je za ravnatelja, a smijenjen je uz obrazloženje da je svojim nesavjesnim ili nepravilnim radom prouzročio štetu bolnici i nemarno obavljao svoju dužnost.

Podigao je tužbu i naveo da je odluka o razrješenju nezakonita jer su povrijeđena pravila postupka. Tvrdi da odluka o razrješenju nije donesena u zakonom propisanom roku od 30 dana od dana saznanja za navodnu okolnost na kojoj se temelji, i da za razrješenje nije bilo ovlašteno Upravno vijeće bolnice, već ministarstvo. Upravno vijeće nikad ga, isticao je, nije upozoravalo ili imalo primjedbe na njegov rad, a nije bio upozoren ni na mogućnost razrješenja. U bolnici smatraju da je ispoštovana sva procedura.

VIDEO: Pitali smo građane: Znate li kako se pravilno maske bacaju u smeće nakon upotrebe?

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

TA
Talleyard
10:15 02.04.2021.

Ovakvi ravnatelji koji pokušavaju napraviti reda u bolnicama naročito u levim sredinama kao što je Međimurje, čim stupe na dužnost imaju probeleme, podmetanja, prijetnje, rušenje.

DU
Deleted user
07:51 02.04.2021.

Zakonom zabraniti da osobe koje su direktori ili članovi nadzornog odbora pripadaju nekoj stranci i da imaju dvojno državljanstvo, jer svi jako dobro znamo kako to završava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije