Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Započeli s nastavom

Ravnatelj škole u Sinju otkrio kako je došlo do prekida štrajka

Štrajk u školama
Duško Jaramaz/PIXSELL
29.11.2019.
u 12:03

Marko Križanac, ravnatelj sinjske Osnovne škole Marka Marulića, istaknuo je kako su zapravo roditelji ti koji su inicirali prekid štrajka

 Osnovna škola Marka Marulića u Sinju na svojim je službenim stranicama objavila da u petak počinje nastava. 

"Jučer su kolege demokratski na glasanju odlučili kako će danas raditi, osam kolega je bilo za štrajk, a 30 za rad. Na kraju su svi odlučili da danas kreće nastava", rekao je za N1 Marko Križanac, ravnatelj sinjske Osnovne škole Marka Marulića.

Istaknuo je kako su zapravo roditelji ti koji su inicirali prekid štrajka.

"Bili su dio mozaika da škola danas radi, naime, prije dva ili tri dana, roditelji su se organizirali između sebe i doveli svoje prvašiće u školu. Učiteljica je bila u štrajku, no djecu smo zbrinuli. S nastavom je učiteljica počela idući dan", objasnio je.

"Roditelji su, 'ajmo reći, izvršili mali pritisak na nas. Svi moramo gledati djecu i njihov interes. Ni kolegama učiteljima nije lako", dodao je Križanec.

Podsjetimo, osim škole u Sinju, i ravnateljica Tehničke škole u Slavonskom Brodu Vikica Lukić obavijestila je kako u petak kreće redovito održavanje nastave. – U nadi da ćete svi vidjeti ovaj poziv i odazvati se redovitim školskim obvezama, unaprijed vam zahvaljujemo na dosadašnjem razumijevanju. Dodatna posebna obavijest za naše maturante: sutra, 29. studenoga, u 12.20 h u amfiteatru održat će se sastanak u svezi prijave ispita za državnu maturu. Još jednom, hvala svim učenicima i njihovim roditeljima koji su imali razumijevanja za ovu situaciju – poručila je ravnateljica Lukić na Facebook-stranici škole.

Video: Plenković o ponudi Vlade prosvjetarima

Komentara 53

Avatar southman
southman
13:18 29.11.2019.

Što o svemu misle maturanti i njihovi roditelji ??

NE
nešperlin
13:21 29.11.2019.

Ljilja Vokić-prije 20 g oko 150 000 djece više bilo a broj učitelja danas veći nego tad,rezultati djece. danas lošiji,među zadnjima u Eu

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
12:43 29.11.2019.

milelican - Roditelji NE PODRZAVAJU strajk. Osobno sam roditelj maturanta, a svi do jednog roditelja koje znam koji imaju djecu bilo u osnovnoj bilo u srednjoj NE podrzavaju strajk, ljuti su, bijesni i stroljenje im je davno isteklo. Napravite referendum roditelja pa da vidimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije