Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatražili razrješenje

'Ravnatelj NZHM-a Varaždinske županije provodi mobbing i krade od zaposlenika'

Varaždin: Mladen Smoljanec, upravitelj varaždinske Op?e bolnice
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
1/3
14.03.2023.
u 10:04

Mladenu Smoljanecu, ravnatelju Nastavnog zavoda za hitnu medicinu (NZHM) Varaždinske županije, uslijed zahtjeva Sindikata medicinske sestre/tehničari zajedno (SMSTZ) prijeti razrješenje. Optužuju ga za nezakonite radnje i mobbing prema zaposlenicima te tvrde da je ne isplaćuje posebne nagrade za Covid-19 djelatnike NZHM-a ošteti za 250 tisuća eura

Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno (SMSTZ) zatražio je u utorak razrješenje ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu (NZHM) Varaždinske županije Mladena Smoljaneca zbog, kako navode,  nezakonitih radnji i mobbinga prema zaposlenicima. Ovaj zahtjev sindikat je poslao nakon što je ravnatelj Smoljanec donio, a potom i povukao odluku da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila, čak i kad nema pacijenata, navodi se u priopćenju SMSTZ-a. “Samo dva dana od donošenja te odluke, pod medijskim pritiskom ona je ipak povučena”, ističu iz sindikata i dodaju da je ta odluka izazvala nezadovoljstvo među zaposlenicima.

Najavljuju da će zbog toga, ali i niza drugih nepravilnosti, u ime Sindikata protiv ravnatelja Smoljaneca podnijeti kaznenu prijavu, a zatražili su i hitni inspekcijski nadzor u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije. Sindikat, među ostalim, optužuje ravnatelja da “sustavno ne isplaćuje posebne nagrade za Covid-19 djelatnike NZHM-a”. Time su, tvrde, radnici oštećeni za više od 250 tisuća eura, a kažu i da Smoljanec konstantno guši sindikalne aktivnosti. "Zaposlenici u sanitetskom prijevozu i dalje obavljaju hitne transporte, što je protivno Pravilniku o sanitetskom prijevozu. U slučaju da posao odbiju, prijeti im se disciplinskim mjerama", navodi se u priopćenju SMSTZ-a.

VIDEO: Sisak: Andrej Plenković na proslavi 30. godišnjice osnivanja Županijskog HDZ-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije