Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KADROVIRANJE U VARAŽDINU

Reformisti: "Ovo je popis ustanova s HDZ-ovim ravnateljima...."

Varaždin: An?elko Stri?ak porazgovarao sa sugra?anima
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 13:47

Narodna stranka – Reformisti tvrde da, nakon što je Anđelko Stričak postao županom Varaždinske županije 2021. godine, HDZ počinje provoditi stranačko kadroviranje i smještati svoje članove na čelne pozicije županijskih ustanovama. Za dvoje vlastitih članova zaposlenih na rukovodećim pozicijama uprave Varaždina kažu da su zaposleni sukladno propisanim procedurama

Nakon što je Anđelko Stričak (HDZ) postao župan 2021. godine, iz te stranke su ravnatelji Opće bolnice Varaždin, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Doma zdravlja, Doma za starije i nemoćne, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Ljekarni Varaždinske županije, Javne ustanove za regionalni razvoj, Turističke zajednice Varaždinske županije i Crvenog križa Varaždinske županije, nabrojala je Narodna stranka – Reformisti u priopćenju za javnost o zapošljavanju u javnom sektoru.

Reformisti tvrde da je od 550 zaposlenih u upravi Grada Varaždina i povezanim ustanovama i tvrtkama, zaposleno samo troje njihovih članova, od kojih dvoje na rukovodećim pozicijama. - Svi su zaposleni sukladno propisanim procedurama te svi predano i odgovorno rade svoj posao i u svojim će izvješćima predočiti svoje rezultate, tako da su kontinuirani napadi i prozivanja apsolutna laž jer je, kao što se vidi iz brojeva, istina potpuno suprotna – navodi se u priopćenju i dodaje da je zaposlen i cijeli niz novih zaposlenika s iskaznicom HDZ-a, i to kao službenika te vježbenika.

- Prema našim informacijama, samo u upravi Županije preko dvadeset uz cijeli niz novih zapošljavanja po isključivo HDZ-ovom ključu u svim gore navedenim ustanovama. U trideset godina postojanja Varaždinske županije, bez obzira na župane iz različitih političkih opcija, nikada nismo imali ovakvu čistku svih ljudi, i stranačkih i ne stranačkih, i postavljanja isključivo kadrova s HDZ iskaznicom – ističu u priopćenju Reformisti Varaždinske županije.

VIDEO: SDP završio 2022. u višemilijunskom minusu, HDZ duboko u plusu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije