Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radili su i Italiji

Ravnatelj KBC-a Rijeka: Jedan muškarac ima simptome, u izolaciji je

Koronavirus
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
1/4
25.02.2020.
u 12:58

U Hrvatskoj je potvrđen prvi slučaj koronavirusa. Riječ je o mladiću koji je boravio u Milanu i nalazi se u Zagrebu

U Hrvatskoj je potvrđen prvi slučaj koronavirusa. Riječ je o mladiću koji je boravio u Milanu i nalazi se u Zagrebu. Devet radnika koji su došli iz Italije smješteno je sinoć u KBC-u Rijeka. Radili su u tvornici u Italiji u kojoj je koronavirusom zaraženo 20 ljudi.

Javnosti se obratio ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

"Mogu reći da smo primili devetero ljudi. Riječ je o našim ljudima koji rade tamo, u dobi su između 19 i 50 godina. Jedan je imao simptome i nalazi se u izolaciji. Uzorci su poslani u Zagreb i očekujemo nalaze", kazao je ravnatelj Štimac. 

"Klinika je ispražnjena i tu se nalaze samo oni sa simptomima. Riječ je o respiratornim simptomima, kašljanje, kihanje slični su gripi. Ostali nemaju simptome", kazao je ravnatelj.

Na pitanje zašto nisu išli u Karlovac, ravnatelj je rekao da su od stožera upućeni u Rijeku. Dodao je, ako dođe negativni nalaz, oni će biti pušteni kućama. Rezultati će biti poznati oko 3 sata. 

Video: Ministarstvo zdravstva: Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti i koronavirusa?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije