Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ravnatelj KB-a Dubrava pred smjenom zbog ugovora od 44 milijuna

Kujundžić: Pitao sam ga: “Pa kako si mogao to potpisati?”, kazao je da mu je pravnik rekao da može. Bojim se da će zakon reći svoje...
23. veljače 2017. u 08:37 22 komentara 8675 prikaza
kb dubrava
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Zašto je bez suglasnosti Upravnog vijeća potpisao ugovor “težak” 35 milijuna kuna, ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava dr. Toni Kolak mora se očitovati UV-u sljedeći tjedan. U utorak je peteročlano Upravno vijeće pokrenulo postupak izglasavanja nepovjerenja ravnatelju zbog tog njegova poteza, s tri glasa naprema dva. O smjeni će glasati nakon njegova očitovanja. Riječ je o ugovoru u sklopu javne nabave i energetske obnove, kojim bi se trebala smanjiti enormna potrošnja vode u bolnici, koja mjesečno premašuje 800 tisuća kuna. Dobro upućeni izvori u bolnici otkrivaju da je taj posao ugovoren još prije koju godinu i da je odmah bilo jasno da ne ide u prilog interesu bolnice, pa su uslijedile anonimne prijava DORH-u i USKOK-u. Predmet je dospio na sud, međutim današnji ga je ravnatelj povukao i aktivirao.

– Stručne službe tada su utvrdile su da je taj ugovor nepovoljan za bolnicu – govori naš izvor.

korolija, patrlj SUČELJAVANJE Bitka za vlast i utjecaj u Kliničkoj bolnici Dubrava

Odluka idući tjedan

Da je riječ o spornom ugovoru iz 2014. godine, potvrdila nam je Grozdana Perić, predsjednica Upravnog vijeća KB Dubrave, inače HDZ-ova saborska zastupnica i šefica saborskog Odbora za financije.

– Ugovor je na 35 milijuna kuna plus PDV, problem s njim teče još od 2014. i bio je predmet upravnog spora. Ravnatelj se mora očitovati zašto ga je potpisao bez suglasnosti Upravnog vijeća, koje smatra da to nikako nije mogao. Nakon toga se u suradnji s Ministarstvom zdravlja odlučuje hoće li biti razriješen – objasnila nam je G. Perić.

Ravnatelj dr. Kolak poručuje da će vrlo rado govoriti o slučaju dođe li zaista do smjene.

Na mjesto ministra zdravstva dr. Milan Kujundžić došao je upravo iz te bolnice, u kojoj je vodio Zavod za gastroenterologiju i dobro je upućen u sve. Podsjeća da je suglasnost UV-a nužna ako je riječ o vrijednosti većoj od 300 tisuća kuna, ali i suglasnost Vlade ako premašuje pet milijuna kuna.

– Pitao sam ga kako je mogao to potpisati. Odgovorio je da mu je pravnik rekao da može. – Ja se nadam da će docent Kolak priložiti suglasnosti, u protivnom, bojim se da će zakon reći svoje – kazao nam je ministar Kujundžić.

Chudyjeva ambicija

Kao mogući novi ravnatelj spominje se pročelnik Zavoda za neurokirurgiju prof. Darko Chudy.

– Ne mogu reći ni da ni ne jer nisam takvu ponudu dobio, dakle, to je rekla-kazala. Moja je ambicija prvenstveno da budem ozbiljan neurokirurg, a iskreno, nisam baš zagrijan biti ravnatelj i apstinirati iz sale – kaže nam prof. Chudy. Ministar pak kaže: “U medicini uvijek tračevi!”     

>> Šefove bolnica ipak postavlja politika

>> 10 problema koje Kujundžić još nije ni pokušao riješiti

Zagreb: Na Marulićevom trgu održana modna revija brenda Duchess
objavila fotku
Kakva baka! Bivša Mamićeva supruga (49) pokazala liniju u badiću, javile joj se Nina Badrić i Ivana Vida
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane
 • Avatar TAJSAM
  TAJSAM:

  A mi obični smrtnici bi zbog 44 kune mogli ostati bez slobode, a u exstremnim slučajevima i bez stana. Baš me zanima što če se desiti sa ovim i sa 44 mijuna. Pozdrav dobrim ljudima

 • bijelocrveni:

  Iz koje stranke je ravnatelj? Sve će biti jasno.

 • Avatar Purger1968
  Purger1968:

  Potpora dr. Kolaku. Kujundžić ga želi smjeniti iz osobnih razloga a to je jer mu je na jednom simpoziju pred svima rekao da je on uživao u SAD-u dok su on i drugi doktori operirali na prvoj crti bojišnice. Bio ... prikaži još! sam prisutan. Uz to, dr. Kolak nije trpio marifetluke "prijateljice" ministra Kujundžića koja je bila tajnica ravnatelja. Kujundžiću, vrati se u svoju Zoru i pusti prave ljude da rade.