Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

Ratni zločinac Milivoj Ašner umro u Klagenfurtu u 98. godini

ašner (1)
Arhiva VL
20.06.2011.
u 11:34

Ašner se smatra odgovornim za progone i deportacije Srba, Židova i Roma dok je bio zapovjednik ustaške policije u Požegi

Bivši šef ustaške policije u Požegi Milivoj Ašner, jedan od najtraženijih ratnih zločinaca s popisa Centra Simona Wiesenthala, preminuo je u Klagenfurtu u 98. godini, javila je agencija APA.

Kako je potvrdio direktor tamošnjeg Caritasa Viktor Umelk, Ašner je umro još 14. lipnja u Caritasovu domu u Klagenfurtu,.

Ašner se smatra odgovornim za progone i deportacije stotina Srba, Židova i Roma dok je bio zapovjednik ustaške policije u Požegi. Po završetku Drugog svjetskog rata Ašner odlazi u Austriju gdje se skriva pod imenom Georg Aschner. Godine 1992. vraća se u Daruvar, gdje živi do 2004. da bi se potom vratio u Klagenfurt.

U Hrvatskoj je 2005. optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Austrija ga je odbila izručiti Hrvatskoj uz obrazloženje da zbog demencije nije u stanju pratiti suđenje.

Komentara 515

OB
-obrisani-
13:55 20.06.2011.

Koja debilana

OB
-obrisani-
14:15 20.06.2011.

SRBI POKLONILI POLA DRZAVE ALBANCIMA

OB
-obrisani-
13:01 20.06.2011.

sotokuco Tko vam je kriv kaj ste izgubili rat :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije