Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja

Prošlo je 25 godina od razmjene ratnih logoraša u Nemetinu

danijel rehak
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
14.08.2017.
u 06:45

To je ujedno dan kada se obilježava „Dan sjećanja na zatočenike neprijateljskih logora tijekom Domovinskog rata“

Svečanom akademijom i posjetom mjestu razmjene u Nemetinu Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora obilježit će 25. godišnjicu razmjene svi za sve kada je iz srbijanskih logora razmijenjeno 714 ratnih zarobljenika. To je ujedno dan kada se obilježava „Dan sjećanja na zatočenike neprijateljskih logora tijekom Domovinskog rata“.

– Poslije tjedana i mjeseci zatočeništva nismo vjerovali da nas vode na razmjenu. Trajalo je to cijeli dan, a u pojedinim trenucima smo mislili kako je sve gotovo i da od toga nema ništa... Na kraju razmjena je ipak obavljena i 714 zatočenika iz više srbijanskih logora pušteno je na slobodu – kaže predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak, koji je i sam toga dana razmijenjen.

Najveći dio toga dana razmijenjenih logoraša bio je iz Vukovara i Slavonije

 

Komentara 3

DU
Deleted user
17:48 14.08.2017.

Moje poštovanje logorašima srpskih koncentracijskih logora i sućut za preminule.

KO
kontraš
09:29 14.08.2017.

Lepo kažete razmena....znači i srbi su bili u konc.hrvatakim logorima.E ti ljudi znaju sta je rat a ne mi portaši iz kaobojskih priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije