Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko nas još zadržava

Ratifikaciju još nisu počele samo Danska i Njemačka

zastave,europska zastava,hrvatska zastava,europska unija,portal
Patrik Macek/PIXSELL
02.04.2013.
u 12:05

U Nizozemskoj, nakon što je ugovor prihvaćen u Zastupničkom domu, zakon o ugovoru o pristupanju Hrvatske treba još potvrditi Senat države te ga mora potpisati kraljica

Nakon što je danas Slovenski parlament jednoglasno, sa 82 glasa za, ratificirao hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom, Slovenija je uz Austriju, Bugarsku, Cipar, Češku Republiku, Estoniju, Finsku, Francusku, Grčku, Irsku, Italiju, Latviju, Litvu, Luksemburg, Mađarsku, Maltu, Rumunjsku, Slovačku, Poljsku i Veliku Britaniju potpuno završila proces ratifikacije.

U Belgiji je Donji dom parlamenta potvrdio pristupni ugovor, no složena institucionalna struktura belgijske države zahtijeva da postupak ratifikacije međunarodnih ugovora mora proći kroz čak sedam parlamenata.

U Nizozemskoj, nakon što je ugovor prihvaćen u Zastupničkom domu, zakon o ugovoru o pristupanju Hrvatske treba još potvrditi Senat države te ga mora potpisati kraljica.

Danska i Njemačka počele su pojedine radnje u procesu ratifikacije i jedine su dvije države u kojima hrvatski pristupni ugovor još nije došao na dnevni red u parlamentu.

>>Konačno! Slovenija jednoglasno ratificirala hrvatski ugovor s EU

>>'Hrvati nisu spremni za EU, to misle svi, ali nemaju snage reći ne'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije