Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočio i. vekić:
Povratak na članak

'Rat se ne može dobiti da se ne usmrti neprijatelja!'

Je li civil onaj tko se tako odijeva, a ima skrivene namjere i neprijateljski je nastrojen? Ako se došlo u mogućnost, likvidiralo se takve ljude, to smo morali činiti, kazao je Vekić

Komentari 23

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:43 18.02.2013.

Poslije Bitke ; Svi su Generali !

VL
TR
Tripoli
14:24 18.02.2013.

ak je rat..onda je rat za sve..bravo Vekicu!

VL
BR
Brandfackel2
14:35 18.02.2013.

Na okupiranim hrvatskim područjima 90tih godina jedini civili bila je šacica hrvatskih staraca što ih četnici nisu pobili ili protjerali. Svi Srbi odreda bili su protiv hrvatske države i bili su uključeni u četnike. Bilo s puškom u ruci, biloo kao izravni pomagači četničkim zločincima tako da nema niti potrebe za bilo kakvim suđenjem hrvatskim braniteljima. A što se tiče međunarodne zajednice, njima treba dati na znanje da ćemo eventualne zločine procesuirati čim završe njihovi procesi za genocidne zločine poput Dresdena ili Hirošime.

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
15:05 18.02.2013.

Neka nama naše Lijepe nezavisne republike Hrvatske. Živio ti u njoj još 100 godina gospodine Vekiću.

VL
DR
draz03
15:53 18.02.2013.

Neopravdavam zločin apsolutno niti sa jedne strane ali Vekić je potpuno u pravu ,nemožeš sagledavati kontekst onog vremana iz današnje pozicije.

VL
CI
cinbenik
16:07 18.02.2013.

Ovi i ovakvi su napravili Naletilioca,koji je bio puno veci neprijatelj Hrvatske ali ga nisu poznali.............poznavali su ih samo po imenu ili pol.stavu..........

VL
CI
cinbenik
16:01 18.02.2013.

Imali su punktove na svakom selu gdje neprijatelja nije bilo ni blizu............Cudna neka strategija koja je nanosila stetu Hrvatskoj i Hrvatima............Hrvatska je mogla proci puno jetinije" da nije bilo ovakvih nazadnih ideja,strategije i ciljeva...............I danas se moramo sramotiti za takve poteze................Vekic prica kao da se svaki takav borio lavovski protiv neprijatelja,a velika vecina ga nije ni vidjela,osim na TV ili zarobljenike...............Sramota je pogotovo za obitelj Zec.......To nije imalo veze sa obranom...............Obrana je bila sam,o u Vukovaru,a on je jedini i napadnut otvoreno............vecina ostalih ratista su prica ala HDZe ili Vekic..........

VL
CI
cinbenik
16:05 18.02.2013.

Trazili neprijatelje medju civilima,izmisljali snajperiste,a vojarne im mjesecima stajale popd nosom............Vecvina tadasnjih policaja se bavilo osvetom,samovoljom i kriminalom,a ne pravljenjem drzave............A to nema veze sa obranom i strategijom napadnute drzave izmedju ostalog upravo zbog HDZea i njihovih ciljeva............

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
16:08 18.02.2013.

Vekić izgleda još uvijek ratuje, pitanje je danas u 21. stoljeću protiv koga!? Dajte ga probudite iz tog delirija i recite mu da je Hrvatska slobodna! Zločince koji su ubijali djecu i civile treba zatvoriti. Kako se zove ona curara iz Siska Solar ili tako nešto, što su je ubili u stanu, zatim Kir, pa Zec, sve su to bili po Vekiću legitimni ciljevi duboko u pozadini ....

VL
TR
trolokva
16:20 18.02.2013.

svima je cini se dozvoljena obrana osim hrvatskoj. Ali neka polako ustat ce ponovo hrvatski sinovi ustajali su i stoljecima prije,carstva su propadala mi smo ostajali,zar mislite da ce nas saka crvenih srbofila slomiti,zna se veoma dobro tko su i sta su,samo polako.

VL
ZV
zvonko08
18:55 18.02.2013.

Kada smo kod obitelji Zec, kao prvo svaka žrtva pogotovo dijete kao Aleksandra je užas, ali tko je bio taj ZEC. Zna li tko. Čuo sam svašta, od kriminalca, švercera, privatnika, kamatara, .... zna li tko. Njegova djelatnost NIJE uvjet za smrt ali, zbilja, to je on bio? Kada ih već spominjete. A ima jako puno i Hrvatske djece koje su četnici pobili ili staraca, recimo, moje su žive zapalili, a policija iako zna imena počinitelja nije još uvijek podnijela kaznene prijave. I nikome ništa.

VL
AN
ankicascreiber
19:36 18.02.2013.

MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA IVAN VEKIĆ 'Rat se ne može dobiti da se ne usmrti neprijatelja!' kada bi uzeli ovu logiku, ratni zlocin ne bi ni postojao. Svi ratni zlocinci su uvijek govorili da su oni samo ubijali neprijatelja.

VL
AN
Andreeejjj
20:28 18.02.2013.

Gospon Vekić brani svoje ubojice "killere" sada, jer im je baš on naredio sve te zločine i čiščenje Hrvatske od svih Srba, pa i onih najstarijih i djece!

VL
UR
u.r.a.r.
20:45 18.02.2013.

Pola ovih komentatora rat nije doživjelo osim na TV kalendaru. 91-e je sve vrvjelo od KOS-ovaca , raznih "bezbednjaka" i prikrivenih četnika. JNA je naoružavala srbe po Banovini, Kordunu, Lici, Dalmaciji, Slavoniji... a kako znamo da je JNA imala doktrinu TO kao "naoružanog naroda" onda znamo da na okupiranim područjima civila nije bilo. Svatko je nosao oružje, svi su bili naoružani a dobar dio ih je ubijao, pljačkao, progonio i palio..... Valjda je trebalo četnike percem po dupet škakljati i zamoliti ih da prestanu...

VL
AN
ankicascreiber
23:14 18.02.2013.

@ u.r.a.r. ti si bas znao prepoznati agenta KOSa. Najvise komunjara i agenta KOS bilo je u redovima HDZa. Svi su promijenili kapute.

VL
ZV
zvonko08
06:49 19.02.2013.

A i još me nešto zanima. Zna li itko KOLIKO je sveukupno Srba ubijeno na neokupiranom dijelu Lijepe nam naše. I to ne neki podatci save štrbca i ono tamo je netko nešto čuo, nego imenom i prezimenom te koliko je Srba izgubilo posao SAMO zato što su Srbi. Taj podatak, pa ma koliko bio težak i gadan mora izaći na vidjelo, jer bez njega samo će se produbljivati jaz između nas. Sva ova s.anja poslije će sama od sebe pasti u vodu.

VL
PR
presvetli
08:19 19.02.2013.

Komentatori i oni koji osuđuju neke postupke nisu nikada imali guzicu na mjestu gdje zaozbiljno lete meci i geleri, nisu nikada imali krv od kolege na svojoj odori, nisu nikada vidjeli masakrirane ljude samo zato što su hrvati ili su nosili neki dio odore. Nemojte lupati gluposti Vi koji nikada niste došli nekome roditelju reći da mu je sin poginuo. BIO JE RAT a u ratu se bori i stradava i gine i svaki rat ima kolatelarne žrtve, i nije to isto kao u birtiji popiti pivu i misliti da si popio svu pamet svijeta.

VL
MO
mali od kapule
10:15 19.02.2013.

Naoružani civil je terorist. On se likvidira odmah, bez upozorenja. Tako je svugdje u svijetu.

VL
DU
Deleted user
10:28 19.02.2013.

Vekic je samo zadojena budala. Da ima znanja za posao koji je obavljao, bio bi svjestan da i u ratu postoje sudovi. Sve drugo je ubistvo. Ni ja, a i nijedan moj vojnik nije namjerno ubio civila, a nanosio sam se ranjenih i mrtvih kolega. Da je pravde odgovarali bi svi koji su cinili takve stvari i srbi i hrvati i muslimani. Samo nema pravde ni pravice.

VL
BR
bronsky
10:41 19.02.2013.

Presvetli, ebote Cinober, došao si sa ratišta i išao lječiti strahote rata na građanima grada, sva ta ubojstva civila bijahu ne na bojišnici već u gradu. Pozdravljam iskaz ministra, u svome slijepom domoljublju zabio je nož u leđa osumnjičenima.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.