Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugoročne posljedice

Rat dvije najveće pravoslavne zemlje: Osamostaljenje crkava od osovine Moskva – Beograd

Putin i Kiril
Reuters/Pixsell
03.06.2022.
u 17:18

Rat u Ukrajini pokazao je da nijedna životna stvarnost ne može izbrisati, negirati ili poništiti svoju vjersku, religijsku stranu. Premda crkve u novijoj povijesti ne vode i ne potiču ratove, one su, pokazalo se upravo u Ukrajini, živi sudionici ratnih zbivanja. Svijet je tako mogao vidjeti kako su Ukrajinci i katolici i pravoslavci, tj. pravoslavci koji pripadaju čak različitim pravoslavnim crkvama

Komentara 54

EL
elcroata283
17:33 03.06.2022.

Kiril je slican Amfilohiju, kojeg su Crnogorci od milja zvali Rista Sotona.

Avatar Jovan    Deribaba
Jovan Deribaba
19:19 03.06.2022.

Patrijarh Kiril i Porfirija dva oka u glavi to nemože niko da razdvoji

DU
Deleted user
17:55 03.06.2022.

Važno je da katolici, katoličke zemlje, međusobno ne ratuju više. I, da se katolike ne proganja. Ostali me, iskreno, ni ne zanimaju. U vjerskom, ne u ljudskom smislu. Tako da me rat u Ukrajini ne dira s te, vjerske, strane. S ljudske je druga stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?