Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILNE OBORINE

Rastu vodostaji, najkritičnije u Glini i Hrvatskoj Kostajnici

Hrastovljan
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/19
04.09.2014.
u 21:31

Kod Hrastovljana su oko 18 sati proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave

Zbog obilnih oborina rastu vodostaji rijeka u Sisačko-moslavačkoj županiji, a najkritičnije je u Glini i Hrvatskoj Kostajnici, prenosi HRT. Prave opasnosti još uvijek nema, no u tim su mjestima interventne službe u pripravnosti.

Problema s vodom imaju i drugi dijelovi Hrvatske. Kod Hrastovljana su oko 18 sati proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave. Mještani se zbog izlijevanja rijeke Plitvice već treći dan bore s vodom i brane dvadesetak kuća, a vatrogasci su više od 40 sati ispumpavali vodu.

U Slavonskom Brodu vodostaj Save raste u prosjeku između 5 i 7 centimetara na sat. U 17 sati iznosio je 552 cm, a jučer je u isto vrijeme izmjereno 401 centimetar. To je još uvijek znatno manje od 939 centimetara koliko je izmjereno 18. svibnja ove godine.

U Koprivnici je kiša koja je proteklih nekoliko dana gotovo neprestano padala u gradskom je parku stvorila prava mala jezerca.

Čini se da još neko vrijeme neće biti značajnije promjene, jer DHMZ i za sutra najavljuje oblake i kišu. U kopnenom području će u noći i dio prijepodneva prevladavati oblačno uz mjestimice malo kiše. Sredinom dana i poslijepodne očekuje se djelomično razvedravanje ili barem kraća sunčana razdoblja, a ponegdje je moguć kratkotrajan pljusak. Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz promjenjvu naoblaku, samo ponegdje prolaznu kišu, a u Dalmaciji poslijepodne lokalne pljuskove uz grmljavinu.

U subotu bi trebalo biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno je još moguće malo kiše, a poslijepodne i lokalni pljuskovi osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. U nedjelju sunčanije i malo toplije. Uz promjenjivu naoblaku ponegdje je moguć kratkotajan pljusak i grmljavina uglavnom u Gorskome kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije.

Komentara 2

MX
Mister X
22:21 04.09.2014.

Rastu vodostaji, najkritičnije u Glini i Hrvatskoj Kostajnici, ovaj puta nije Gunja. Drenovci, Čićka Poljana ... Ipak su pošteni !

HR
hrxxx111
22:08 04.09.2014.

glavno da se na vecernjem tekma prati iz minute u minutu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije