Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNI TROŠKOVI

Nova poskupljenja u Njemačkoj: Zaboravite na stalne cijene

Zagreb: Trgovina DM-au Garden Mall-u
Davor Visnjic/PIXSELL/Ilustracija
12.10.2022.
u 12:20

Sebastian Bayer, generalni direktor DM-a odgovoran za Odjel marketinga i nabave, kao uzroke poskupljenja naveo je "razvoj cijena sirovina, nedostatak sirovina, viši troškovi proizvodnje ili skladištenja, uska grla u isporuci ili veći troškovi transporta, logistike i energije”.

Posljednjih mjeseci rastu cijene brojnih proizvoda u trgovinama, a izuzetak nisu ni drogerije. U njemačkim drogerijama, primjerice, toaletni papir skuplji je u usporedbi s veljačom 2021. godine za 1,20 eura, gel za tuširanje za do 20 centi, a maskare i do 2 eura. 

Sebastian Bayer, generalni direktor DM-a odgovoran za Odjel marketinga i nabave, kao uzroke poskupljenja naveo je "razvoj cijena sirovina, nedostatak sirovina, viši troškovi proizvodnje ili skladištenja, uska grla u isporuci ili veći troškovi transporta, logistike i energije”, prenosi Fenix magazin.

Čak i ako su poskupljenja uvijek “posljednje rješenje”, kaže Bayer, ona se ne mogu isključiti u trenutnoj situaciji.

Iz DM-a ističu da stalne cijene koje postoje od 1994. godine “vrijede najmanje četiri mjeseca, čak i u sadašnjoj situaciji”. Proizvodi koji u nedavnoj prošlosti nisu poskupjeli bili bi označeni “pojedinačnim datumom ‘cijena se nije povisila’ izravno na polici i u online trgovini”, uvjerava.

Lanac drogerija Rossmann, koji je inflaciji želio prkositi pojeftinjenjima, na upit o poskupljenjima navodi kako postoje proizvođači koji su povećali cijene zbog različitih čimbenika, uključujući “energetske krize, nestašicu sirovina, poremećaja opskrbnog lanca, itd.”

Poskupljenjima se žele suprotstaviti snažnim asortimanom vlastitih robnih marki “po dobrim cijenama”. Oni su trenutno u posebno visokoj potražnji među kupcima, navode iz Rossmanna.

U supermarketima i diskonterima kao što su Aldi i Rewe artikli vlastitih robnih marki nedavno su znatno poskupjeli.

VIDEO Ljekarnici upozoravaju: Ove lijekove nikako nemojte piti uz jutarnju kavu

Ključne riječi

Komentara 1

ME
MediciKM
12:47 12.10.2022.

Sve manje i manje ulazim u te dućane. Neopravdano dižu cijene a za sve to postoje prirodni pripravci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije